Újdonságok Budapesten: 8 hely, amit ki kell próbálnod decemberben

Kíváncsi vagy a legújabb éttermekre Budapesten? Íme, összeállításunk 8 olyan fővárosi vendéglátóhelyről, amit megéri lecsekkolni decemberben.

MiniZso

Az újonnan nyílt MiniZso Buda egyik legmegbízhatóbb reggelizős helyének, a KicsiZsonak testvére. A Várnegyed lábánál elhelyezkedő vendéglátóhely egyszerű finomságokat kínál: Horváth Zsolt második vállalkozása remek szendvicsekkel, tortákkal és levesekkel vár. Karamellel és fügével töltött focacciától kezdve a sütőtökös-csokis pitéig megannyi nyalánkságot kóstolhatunk az aprócska helyen, melynek méretéből fakadó hiányosságait a kreativitás és a vendégszeretet palástolja. Térj be reggel fél 8 és délután 4 között a Hattyú utcába!

1015 Budapest, Hattyú utca 7.

Bakelit Café

Európa legnagyobb zsinagógájával pont szemben fekszik az újonc Bakelit Café. A belvárosi kávézó nem árul zsákbamacskát: már a bejáratot is temérdek bakelitlemez díszíti, egyértelművé téve a hely zeneközpontúságát. Billiárd, csocsó, jó zene és hamisítatlan magyar retro életérzés vár a Dohány utcai vendéglátóhelyen, amelyet a hét bármely napján felkereshettek barátaiddal. Kóstoljátok végig koktél-, rövidital- és borkínálatukat, hogy biztosan jól teljen az este!

1074 Budapest, Dohány utca 3.

Sawasdee Thai Étterem

Az a szomorú igazság, hogy nincs elég autentikus thai étterem Budapesten. A Sawasdee (nevét az egyik legelterjedtebb thai szó után kapta, mely üdvözlésként és elköszönésként is használatos) mögött álló csapat egy kis egyensúlyt hoz a főváros gasztronómiai színterébe. A thai konyha legnépszerűbb ételeit – mint például a tenger gyümölcsei, a fűszeres curry, a phad thai vagy a különféle levesek – felsorakoztató menüsor minden fogása épp annyira finom, mint amennyire gusztusos. Hétköznaponként jól lakhatsz kétfogásos menüjükkel 2,500 forintért, amelyhez üdítő is jár.

1052 Budapest, Semmelweis utca 2.

Café Brunch Budapest

Budapest egyik Párizs-hangulatú utcájában fekszik a Café Brunch, amely frissen készült pékárut, szendvicseket, tejtermékeket, tojásos reggeli ételeket, friss narancslevet, smoothiekat és finom kávékat kínál az Operaház szomszédságában. Ebédre, illetve vacsorára a Café Brunch séfje készít bisztrójellegű fogásokat, melyeket a magyar és a nemzetközi konyhák egyaránt inspiráltak. Az ízletes ételek mellé széles borválasztékból és magyar kézműves sörök közül válogathatunk. Akár a hagyományos csirkepaprikás mellett döntesz, akár a különlegesebb gombás rizottót kóstolod meg grillezett sügérrel, nem fogsz csalódni!

1065 Budapest, Hajós utca 26.

Kitchen of Health Bisztró

A zsidónegyed határában van egy hely, ahol a tradicionális ételekhez modern elkészítési mód társul. Egy olyan étterem, ahol mindegy mit választasz, nem lőhetsz mellé: a Kitchen of Health bisztróban nincs helye búzának, tejtermékeknek, cukornak, kukoricának, szójának vagy egyéb adalékanyagoknak. Ez persze nem jelenti, hogy ételeik ne lennének ízletesek. Az édesburgonya krémlevestől a csokoládés avokádókrémen és a dupla húsos marhaburgeren át a csirkecomb steakig, minden fogás izgalmas ízvilágot tár elénk.

1072 Budapest, Dob utca 2.

FIRST Craft Beer & BBQ

A Kitchen of Health közvetlen szomszédságában kínál kevésbé egészségtudatos kulináris élményt a FIRST Craft Beer & BBQ. A vendéglátóhely számos hazai kézműves sörrel büszkélkedik, amit nemzetközi sörfajták egészítenek ki – az isteni nedű összesen 19 különféle sörcsapból folyik. Mindemellett, olyan szaftos BBQ ételek szülőhelye a FIRST, mint az Angus Burger vagy a mustáros mangalica tarja sajtos-tejfeles lángossal és kovászos uborkával. Nem csak sörimádóknak!

1074 Budapest, Dob utca 3.

Kuzin Bar

A szintén a budapesti zsidónegyedet erősítő Kuzin Bar semmit nem bíz a véletlenre: a Dohány utcai bárban három cseh Budweiser és hét magyar kézműves sör folyik a csapokból, amit még több sörmárka egészít ki üvegekben. Ugyanakkor minőségi street food kínálatuk isteni burgerekkel, pizzákkal és tortillákkal kecsegtet. Foglald le a különtermet egy zártkörű összejövetelhez, vagy csak vedd fel a belvárosi ritmust a Kuzin Barban a hét minden napján.

1074 Budapest, Dohány utca 7.

Itterem

Az egykori Bordó Bisztró helyén megnyílt Itterem nem sok mindenben hajaz elődjére: megújult csapatával (melynek feje Jáki Tamás séf) és enteriőrjével, illetve újragondolt koncepciójával a saját útját járja. Míg a menüsor egyik fele főként tradicionális ételeket sorakoztat fel a turisták és a kevésbé ínyencek igényeinek kielégítésének céljából, minden hónapban megújuló kínálatuk egy-egy hozzávaló köré épül fel. Az árak más belvárosi bisztrókhoz viszonyítva reálisak: a kétfogásos menüért például 1390 forintot kérnek el. Mindemellett, vegán és gluténmentes ételeket is kóstolhatunk az Itteremben.

1065 Budapest, Nagymező utca 3.