Micsoda nő! – Kedvenc mesénk az imádnivaló utcalányról

Ki ne ismerné a bájos utcalány és a sármos üzletember egymásra találásának történetét? Julia Roberts mindössze 23 éves volt, amikor Richard Gere oldalán meghódította az egész világot a fekete lakkcsizmákban.


A Micsoda nő az egyik legjobb és legnépszerűbb romantikus vígjáték, Julia Roberts és Richard Gere párosa pedig annyira jól működött, hogy Gary Marshall rendező 1999-ben ismét összeboronálta őket az Oltári nő című filmjében. Roberts mikor eljátszotta Vivian szerepét egy csapásra világhírűvé vált – noha már egy évvel korábban felfigyeltek rá az Acélmagnóliákban, amiért Oscarra is jelölték. A Micsoda nővel sikerült egyébként megismételnie, mert ismét jelölték, bár a díjat csak jóval később, 2001-ben, az Erin Brockovich címszerepéért kapta meg.

Összegyűjtöttünk pár érdekességet erről az igazán mai tündérmeséről.

Gere és Roberts már az első személyes találkozáskor jó párost alkottak, ahogy mondani szokás, nagyon működött köztük a kémia. A férfi mégsem akarta elvállani a szerepet, és már épp telefonált, hogy elutasítsa, amikor Roberts egy kis cetlit csúsztatott oda neki, amire csak annyit írt: „kérlek, mondj igent”. Gere igent mondott.

Eredetileg nem lett volna ilyen könnyed a film: a történet korai változatában Vivian súlyos kokainfüggő, és az Edwarddal kötött egy hetes alku része, hogy míg vele van, nem drogozhat. Mikor letelik a hét, kiderül, hogy közben a lány barátnője, Kit, túladagolásban meghalt.

Abban a jelenetben, amikor Vivian a földön hasalva filmet néz, és hisztérikusan nevet, a rendező, kamerán kívül Roberts lábát csiklandozta, hogy a nevetése lehető legélethűbb legyen.

A nyakláncos jelenetben Gere rögtönzött, mikor hirtelen lecsapta a doboz fedelét, és Roberts felnevet, ahogy elkapja a kezét. Ez olyan aranyos lett, hogy benne hagyták a filmben.

http://https://www.youtube.com/watch?v=V10B7hlvHlk&feature=youtu.be

A nyaklánc nem valami filmes kellék, hanem valódi volt, méghozzá 250 ezer dollár értékű. Forgatás közben az ékszerüzlet egyik felfegyverkezett biztonsági őre strázsált a rendező mellett.

Az eredeti cím 3000 volt, utalva az összegre, amennyit Edward fizet Viviannek az egy hetes mókáért. Akkor változtatták meg a ma ismertre, amikor Roy Orbison híres dalát is felhasználták a filmzenében.

A plakáton Shelley Michelle testét láthatjuk, amire rámontírozták Julia Roberts fejét. Shelley testdublőrként több tucat filmben dolgozott, többek között Ann Archer, Kim Basinger, Sandra Bullock, Catherine Oxenberg és Madonna testét helyettesítette.

Aki nem tud betelni a Micsoda nő! imádnivaló történetével, kapcsoljon délután 15:55-kor a Cool TV-re!

 

Forrás: PORT.hu