A legjobb magyaros ételeket kínáló helyek Budapesten

A magyar konyha világhíres – legalábbis ezt állítja minden magyar. Különlegessége semmiképp nem megkérdőjelezhető, ahogy az sem, hogy csak úgy dagadunk a büszkeségtől, ahányszor külföldi barátainknak dicsekedhetünk vele. Íme, 6 kedvenc éttermünk, amelyek a hazai ízek szakértői.

Magyar QTR

A pesti rakparton sétálva kivételes vendéglátóhelyre bukkanhatunk: magyaros ételekkel, helyi termelők boraival, széles pálinkaválasztékkal és gyönyörű kilátással a Gellért-hegyre, vár a MagyarQTR. A Duna-parton székelő étterem két évvel ezelőtt nagy változásokon esett át, hiszen nem csak kívül-belül újult meg, de régi nevét – Gepárd & Űrhajó Bolyki Borbisztró – újra cserélte, ami valljuk be, sokkal inkább passzol a modern bisztrójelleghez és a környék hangulatához. A külcsín igen, a minőségi ételek és figyelmes kiszolgálás azonban nem változott.

Terv Presszó

Pár saroknyira a Deák Ferenc tértől található a helyiek és turisták által egyaránt kedvelt étterem, a Terv Presszó. A belváros szívében fészkelő, hívogató étterem története messzire nyúlik vissza. Először 1954-ben nyitotta ki kapuit, és egy szempillantás alatt a közelben lakók és a művészvilág képviselőinek találkozási pontjává nőtte ki magát. Vonzereje azóta sem csökkent, sőt, újabb rajongókra talált a hely a Budapestet elözönlő turisták személyében, akik az otthonos hangulat és magyaros ízek miatt keresik fel a helyet előszeretettel. Élvezd a retró hangulatot egy bográcsgulyás, csirkepaprikás vagy marhapörkölt és nokeldi társaságában – leteszteltük, megér egy próbát!

Lángos Papa

A magyar gasztronómia tengeren túl is híres változatosságáról: míg szaftos töltött káposztánktól és zsíros pörköltjeinktől a turisták zöme idegenkedik, van egy kuriózum, amire a legtöbb külföldi igent mond, ez pedig a lángos. Az Andrássy úti Lángos Papában pont úgy készítik a kenyértésztát, ahogy azt mi szeretjük! Ha a környéken jártok, ugorjatok be ti is egy lángosra!

blank

Tulipán Bistro

A Tulipán bisztró immáron 1964 óta várja vendégeit a Parlament közelében. A családias légkör megteremtése a kezdetektől fő szempont volt, ami több mint 50 évvel később, 2017-ben is átjárja a hagyományőrző helyet. A Tulipánban megkóstolhatjuk a magyar konyha legfinomabb fogásait, mely az állandó kínálat mellett a naponta frissülő választékkal egészül ki. Specialitásuk, az omlós vadmarhából készülő vörösboros pörkölt, borókabogyóval és szilvával, házi galuskával tálalva helyiek és turisták csodálatát egyaránt kiváltja. A már említett otthonos hangulat megteremtéséért nagyban felelős a belsőtér, aminek falait különböző hangszerek és régiségek díszítik. Napernyős teraszukon pedig olyan jól esik a finom ebédmenü, hogy tudjuk, ide vissza kell még térnünk.

blank

Vágódeszka

Az Arany János utcai metrómegálló közelében, a Toldi mozi szomszédságában új versenyzője akadt a fővárosi street food tusának: a Vágódeszkában a magyar különlegességnek számító kolbászt gondolták újra, majd öltöztették modern köntösbe. A széles választéknak hála, mindenki talál majd ínyére valót! Mi a Robucira esküszünk, ami a jó magyar lecsót fűszerezi meg némi kolbásszal. Ha már a lecsónál tartunk…

blank

Lecsó

A 2008-ban, családi vállalkozásként induló Lecsó ebéddel és vacsorával is várja vendégeit. Az étterem napközben önkiszolgáló gyorsétteremként működik, hogy a rövid ebédszünetben is legyen időnk beszerezni és elfogyasztani ebédünket. Minden nap 3 féle levessel, 3 pörköltfélével, többféle frissen sült hússal, hallal, tésztaételekkel, és természetesen lecsóval várnak. Este 7 órától már étlapról rendelhetnek a vendégek, több mint 100 étel közül. Nem meglepő tehát, hogy a Lecsóban az összes hagyományos magyar ételt végigkóstolhatjuk, a gulyáslevestől, halászlétől át egészen a töltött paprikáig vagy marhapörköltig. A Lecsó az adagokat sem sajnálja: itt bőven kerül a tányérunkra a finom falatokból, ráadásul mindezt jutányos áron, kellemes környezetben, udvarias felszolgálással.

blank