Új pláza épül a Bosnyák téren?

A történet 10 éve kezdődött: ekkortól tervezik, hogy egy újabb plázát húznak fel Budapesten, méghozzá Zuglóban, a Bosnyák téren. Az egy évtizede tartó totojázás után úgy tűnik, most végre tényleg belevágnak az építkezésbe, derül ki a Forbes cikkéből.

A Mundo névre keresztelt új pláza a „legbarátságosabb és legkörnyezetbarátabb” lesz, ígérik a tervezők. A Mundo honlapján azt olvashatjuk, hogy az épületkomplexum modern és barátságos lesz, a boltoknak 4-5 méter magas, gigantikus méretű kirakatai lesznek, melyeket még az alsóbb vagy felsőbb szintekről is jól láthatunk majd. A 2 és fél szintes plázában helyet kap majd egy multiplex mozi, szupermarket, edzőterem, tucatnyi üzlet, kávézók, éttermek, teraszos vendéglők és ingyenes játszótér.

A Mundo nagy dobása lesz a „stresszmentes parkoló”, melyt a megszokottól jóval több parkolóhellyel, átláthatóbb kialakítás, szélesebb rámpákkal és (gondolván a családokra) szélesebb beállóhelyekkel próbálnak garantálni. A Mundóban 170 üzlethez 1400 parkoló, 4 lift, 12 mozgólépcső lesz – ha egyszer már végre elkészül.

A tervek Bánáti Bélához, Hartvig Lajososhoz  és a lengyel Studio Quadrához kötődnek, míg a belsőépítészeti munkákért a Bose International Planning and Architecture felel.