Búcsúzunk Chester Benningtől, a Linkin Park frontemberétől

Mindenkit lesújtott a hír tegnap este: Chester Bening, a Linkin Park 41 éves énekese felakasztotta magát Los Angeles megyei otthonában. Az énekes bandájával alig egy hónapja még nálunk, a VOLT Fesztiválon lépett fel. Chester emléke előtt legjobb számaival emlékezünk.

A Linkin Park 1996-ban alapult, ám ekkor még várniuk kellett a világhírnévre. Az áttörést az 1999-es év hozta meg a fiúk számára: ekkor szerződtette le őket a Warner Bros. A banda 18 éves fennállása során több mint 60 millió lemezt adtak el világszerte, és 2 Grammy-díjat is nyertek. 7 albumuk jelent meg 2000 óta, legutóbbi idén tavasszal, One More Light címmel. Legutóbbi hanganyagaik között több lemondó, depresszív hangvételű számot is találunk, melyeket Chester írt.

Az énekes régóta visszatérő drog- és alkoholproblémákkal küszködött, és nem titkolta azt a traumáját sem, hogy 7 éves korában a család egyik barátja molesztálta, de ekkor nem mert senkinek sem szólni a történekről. Nehéz körülmények között nőtt fel: anyja ápolónőként, apja dupla műszakot vállaló rendőr volt. Az énekes szülei a fiú 11 éves korában váltak el, Chester az apjához került. Ekkor kezdődtek el a fiú drogproblémái is: marihuánát, kokaint és LSD-t is használt. 17 éves korában visszaköltözött az anyjához, aki drogfüggősége miatt lényegében házi őrizetben tartotta a fiát. Chester több bandában is kipróbálta magát, és a Linkin Park előtt egy Burger Kingben dolgozott.

Egyik legjobb barátja, a Sound Garden és az Audioslave énekese, Chris Cornell májusban végzett magával: ő is felakasztotta magát.

Chesternek 6 gyermek édesapja volt,  a legfiatalabbak 6 éves ikerlányai, a legidősebb pedig a 21 éves Jaime.

Emlékezzünk az énekes emléke előtt 3 leghíresebb Linkin Park számával.

Faint

Numb

What I’ve Done