Ilyen viccesen még sosem mutatták be, hogyan kell viselkedni a repülőn vészhelyzet esetén

Az egyik legnagyobb angol légitársaság, a British Airways egy új safety videót forgatott le. A kisfilmet minden stewardnak és stewardessnek megmutatják betanításukkor, hogy vészhelyzet esetén tudják, mit kell csinálniuk, és milyen utasításokat kell adniuk a fedélzeten lévőknek. Ettől persze még nem válik a videó szenzációssá, mígnem meg nem tudod, kik szerepelnek benne.

Rowan Atkinson, Gordon Ramsay és Gillian Anderson is feltűnik a British Airways safety videójában, melyben az angoloknál népszerű Asim Chaudry, komikus irányítja a sztárokat, hogy mit kell csinálniuk. A hatperces filmben feltűnik még a Gandalfot és Albus Dumbledore-t is alakító Ian McKellen, valamint Bridget Jones filmbéli apja, Jim Broadbent.

A videóban bőven akadnak poénok, de ami igazán lényeges, hogy a British Airways ezzel a kisfilmmel hívja fel arra is az utasaik figyelmét, hogy szeptember 1-től adománygyűjtésbe kezd a rászoruló gyermekeknek. A légitársaság vendégei a repülőkön az üléseknél elhelyezett borítékba tehetik adományaikat. Azt, hogy milyen módon, már Mr. Bean prezentálja a kisfilm utolsó másodperceiben.