Újra Budapesten koncertezik a Gorillaz

A Gorillaz ötödik, Humanz névre keresztelt stúdióalbuma idén áprilisban került a boltok polcaira, amit a rajongók és kritikusok pozitív visszhangja követett. Nem véletlen hát, hogy amerikai turnéjukra pillanatok alatt, pontosan kevesebb mint tíz perc alatt elfogytak a jegyek.

Titkos londoni showjukat követően – amit a Time Out London az elmúlt évek egyik legnagyszerűbb koncertjének nevezett – a világ legsikeresebb virtuális együttese idén ősszel európai turnéra indul.

The Humanz Tour keretein belül Murdoc Niccalshoz, Noodle-höz, Russel Hobbshoz és 2D-hez a Gorillaz live band  – melynek tagjai Damon Albarn, Gabriel Wallace, Mike Smith, Jesse Hackett, Jeff Wootton, Karl Vanden Bossche, Seye Adelekan – és más vendégfellépők is csatlakoznak majd.

A Gorillaz új Humanz albuma április 28-án jelent meg a Parlophone Records együttműködésével. Idén tavasszal a szokottnál jóval aktívabb volt a virtuális banda: öt új daluk jelent meg, Jamie Hewlett rendezte animációs filmjük (Saturnz Barz) a YouTube VR történelmének legnépszerűbb debütáló videója lett, piacra dobtak egy applikációt, és nem utolsósorban 2D és Murdoc először adtak élő interjút a BBC Radio One-nak, amit rajongók ezrei hallgathattak élő adásban.

Júniusi lemezbemutató koncertjük után a Gorillaz november 13-án visszatér Budapestre, hogy nagyszabású élő show-val kápráztassák el a magyar közönséget a Budapest Arénában. Jegyek kaphatók a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalán.