Siófok és Zamárdi – A Balaton bulis oldala

Nemcsak napozni és lángosozni lehet a Balatonon: rengeteg elfoglaltságot találhatunk magunknak a magyar Riviérán. Nyáron a bulizni vágyók paradicsomává alakul a Balaton, elsősorban a déli part két kedvelt városa, Siófok és Zamárdi. 

Siófokot gyakran nevezik a Balaton fővárosának, és nem is hiába. A gyönyörű városban sosem áll le az élet, különösképpen nyáron, amikor színházi és zenei estek váltják egymást. A városnak több hangulatos parkja is van, melyek között a legismertebb és legnagyobb a Jókai park, melyet nemrégiben újítottak fel, az eredeti tervek szerint. A strand előtti bazársort pedig nemcsak a magyar, de a külföldi turisták is imádják, mivel itt igazi balatoni kincsekre lelhetünk. Siófok éjszaka sem alszik: a Balaton-parton mindig fergeteges bulikkal várják a fiatalokat.

És ha már a partyzásnál tartunk, muszáj Zamárdit is megemlítenünk, ugyanis van valami különleges vonzerő a városban, ami ide csábítja a bulizni vágyókat. Már több éve itt rendezik meg nemcsak a Balaton Soundot, de a B my Lake-et és Strand Fesztivált is augusztus végén.

Ha megfáradtunk az őrjöngésbem, pihenjük ki magunkat Zamárdi ingyenes standján, vagy fedezzük fel a város rejtett kincseit. Látogassunk el Siófokon a Makovetz Imre által tervezett evangélikus templomhoz, mely különleges, összetéveszthetetlen megjelenése miatt nemzetközi szinten is (el)ismert épület. Ugyancsak vétek lenne kihagyni a programunkból a siófoki víztornyot, mely a város szimbóluma, és melynek tetejéről csodálatos kilátás nyílik kedvenc tavunkra.

Ha pedig mindezzel megvolnál, ülj ki a nap végén Zamárdi vagy Siófok mólójára, kóstold meg a környék egyik finom borát, és élvezd a lemenő nap fényében pompázó Balaton szépségét.