3 +1 tipp a tökéletes barnuláshoz

A strandszezon küszöbén állunk, de mielőtt kifeküdnél a napra, nem árt, ha tisztában vagy néhány egyszerű praktikával, amivel tökéletessé teheted a barnulást. 3+1 trükkel, és egy otthon is elkészíthető testradír „receptjével” segítünk, hogy elért a hőn áhított bőrszínt. 

1. Testradír:

Elhalt hámsejtjeink eltávolításával elkerülhetjük, hogy napozás után foltosak legyünk, hiszen egy már előkészített, egyenletes bőrfelszínt tudunk barnítani, ezzel hosszantartóbb színt biztosítva magunknak. Nem szükséges megvásárolni a drága, előre legyártott testradírokat, mivel otthon is könnyedén elkészíthetjük.

2. Alapos sminklemosás

Nagyon fontos, hogy mindenképpen távolítsuk el a sminkünket, hogy ne égjen a bőrünkbe az alapozó. Nem szabad megfeledkezni a parfümökről sem, melyek szintén nyomot hagyhatnak, ha nem távolítjuk el megfelelően magunkról napozás előtt. Használjunk inkább testpermeteket, nemcsak hűsítenek, de fel is frissítenek.

3. Olajos fényvédők

Amellett, hogy szexi csillogást adnak a testnek, az olajos alapú fényvédők felgyorsíthatják a barnulás folyamatát. Azonban vigyázni kell velük: általában alacsonyabb védelemmel szolgálnak, mint a naptejek.

4. Hidratálás

Kellő odafigyelést kíván a napozás utáni hidratálás, ezzel egészségesen tarthatjuk a bőrünket és tartósabb eredményt érhetünk el, elkerülhetjük a bőr hámlását, és a nem túl esztétikus dehidratált, száraz bőr látványát.

DIY testradír

Keverjünk össze olíva- vagy kókuszolajat cukorral, nagyon érzékeny bőr esetén sóval, és gyengéd mozdulatokkal masszírozzuk át vele a bőrünket! Tökéletes radírozást és hidratálást érhetünk el általa.

 

Ha arra is kíváncsi vagy, hogyan tudod megelőzni, hogy leégj a napon, olvasd el ezt a cikkünket.

Szerző: Bán Georgina