7 tipp, hogy könnyebben induljanak a reggelek

Kevés ember van, aki úgy ébred fel reggel, hogy már az ébresztője berregése előtt kipattannának a szemei, és felfrissülten, mosolyogva ugrana ki az ágyból. Nos, a mosolyogva ébredést még mi sem tudjuk garantálni, de tudunk 7 tippet, melyekkel könnyebbé teheted a felkelést és gördülékenyebbé a reggeleket.

1 Egyél és igyál okosan

Lefekvés előtt 2 – 2,5 órával már nem érdemes enned. Ha így teszel, nem elég, hogy a szervezeted nem fogja tudni feldolgozni a táplálékot, és feleslegként fog rád rakódni a bevitt tápanyag, de még az is előfordulhat, hogy hasfájásra ébredsz. Az itallal is csak mértékkel bánj: lehet, hogy pár pohár bor után könnyebben álomba zuhansz, de az alvásod garantáltan nem lesz annyira pihentető, mint alkohol nélkül lenne.

2. A délutáni szunyókálás is belefér

Attól, hogy délután lepihensz 20-30 percre, még nem fogsz este álmatlanságban szenvedni, de ha a délutáni szieszta 1-2 órásra nyúlik, borítékolható, hogy éjfél előtt nemigazán fogsz tudni elaludni, és így reggel sem fogsz kipihenten ébredni.

3.  Az online-mentes óra titka

Mi lenne, ha lefekvés előtt nem a mobilodat vagy számítógépedet nyomkodnád? Bizonyított tény, hogy a kijelzőkből áradó kék fény károsan stimulálja az agyunkat, és nehezebben tudunk elaludni tőle.

4. Kezdd a reggelt este!

Ha már egy elektromos kütyüktől mentes óráról írtunk, azt is megmondjuk, mit csinálj ebben az időben. Készítsd elő a reggeled! Pakolj be az (edző)táskába, készítsd ki a másnapi ruhádat, pakold ki a reggelidhez szükséges eszközöket a konyhában, teríts meg a reggelizéshez.

5. Motiváld magad a korán keléshez!

Adj magadnak egy nyomós okot, hogy korá(bba)n kelj fel reggel. Kezd reggeli tornával a napot, vagy a boltban vásárolt péksüti helyet egyél inkább salátát reggelire, amit te magad készítesz el.

6. Sose aludj vissza!

A tudósok kimutatták, hogyha felébredés után visszaalszol, sokkal nehezebben fogsz tudni felkelni, ráadásul annál fáradtabb is leszel. Ha a reggeli ébresztésedet ismétlésekkel állítod be, az ismételt csengések között csak 2-3 perc legyen, hogy nyújtsd hosszúra az ébredezést.

7. Mozogj!

A reggeli torna nemcsak a testünknek tesz jót, de felfrissít és felébreszt. Nem kell egy 60 perces hajnali cross training edzésre gondolnod, már az is elég, ha teszel néhány fejkörzést és átmozgatod a végtagjaidat.