2018-tól sokkal jobb lesz a Youtube

Ugye nem kellene sokat gondolkodnod azon, ha megkérdeznénk, hogy mi a legidegesítőbb dolog a Youtube-on? Igen, mi is a videók lejátszása előtt felugró félperces reklámokra gondolunk. A honlap szerencsére megfogadta, hogy 2018-tól teljes mértékben kitiltja őket az oldalukról. 

A napi.hu információ szerint a Youtube-on 2018-tól már nem lesz egyetlen félperces reklám sem, melyek a keresett videók lejátszása előtt jelentek meg, minden netező legnagyobb bosszúságára. A Youtube új szabálya mögött természetesen nem csupán a honlapon böngészők iránti szimpátiájuk áll. Bár naponta több mint egymilliárdan tévednek fel a videófeltöltős weboldalra, a 30 másodperces reklámok alig néhány százalékát adta a Youtube bevételinek.

Ezért a Youtube negligálja az anyagilag nem sok sikert hozó megoldást, és valami mást talált ki helyette. Jövőre sokkal rövidebb, 5-6 másodperces reklámokra, a „bumperekre” számíthatunk, melyeket azonban nem lehet majd átugorni. Reméljük, nemcsak a Youtube-nak jön majd be a változtatás, hanem a videónézőknek is.