Budapest a bűn városa – legalábbis az angolok szerint

Nem túl hízelgő cikk jelent meg egy angol bulvármagazin, a The Sun honlapján Budapestről. A lap Sex’ Pestnek és a Bűn városának nevezi Budapestet. A negatív vélemény hátterében egy 2014-es haláleset áll, amikor egy 36 éves brit férfit holtan találtak az utcán. 

A The Sun tegnap megjelent cikke félelmetes történetet ír le. 2014 augusztusában egy legénybúcsú miatt Budapestre utazott férfitársaság egyik tagját holtan találták az esti mulatozás után egy belvárosi lakás csigalépcsőjének aljában. A magyar rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, ám az angol halottkém (alighanem az elhunyt törött bordáira és kiürített zsebeire alapozva) másképp vélekedett.

A harmincas éveiben járó férfi a térfigyelő kamerák tanúsága szerint egy nővel ment be egy házba, ahonnan kis idő múlva a nő egy társasággal távozott, a férfit pedig csak később találták meg, az épület lépcsőházának aljában, törött csontokkal, kirabolva.

A magyar rendőrség szerint a részeg férfi halálát az okozta, hogy leesett a lépcsőről, míg brit kollégáik szerint egy vérszomjas vamp áldozata lett.

A The Sun mindenesetre minden legénybúcsúra készülő férfinek azt tanácsolja, hogy messziről kerüljék el Budapestet, ahol minden sarkon áldozataikra leső prostituáltak és zsebtolvajok vannak.