Hiába lett negyedik a magyar csapat a Bocuse d’Or-on, és nyert különdíjat a húsételünk a nemzetközi versenyen, Széll Tamás nem indul többé a főzőversenyen. A fakanalat ettől még nem engedi ki a kezéből: saját éttermet fog nyitni, amit pár hét múlva ki is próbálhatunk.
MTI Fotó: Szigetváry ZsoltMTI Fotó: Szigetváry ZsoltEz a verseny nagyon intenzív felkészülést igényel, én pedig másra szeretnék koncentrálni, leginkább saját étterem kialakításában gondolkodom. A tervek szerint február 25-én megnyílik a Stand25 Bisztró a Hold utcai piac földszintjén, utána pedig ha lehetőségem adódik, egy saját fine dinig éttermet is szeretnék nyitni, de ez még egy jóval távolabbi terv – nyilatkozta Széll Tamás a Pénzcentrumnak.
Az étteremben magyaros ízvilágú ételekbe haraphatunk majd bele. A sztárséf azért választotta helyszínül a Hold utcát, mert szerinte éveken belül remek kis gasztropiaccá fog alakulni a környék.
Az interjúban azt is megkérdezték tőle, hogy melyik a kedvenc fővárosi étterme, de erre Tamás nem volt hajlandó válaszolni. Véleménye szerint Magyarország még nem került fel a világ gasztronómiai térképére
Az igaz, hogy most a legjobb úton van, mert a magyar konyha keresi a valós helyét, és méri fel az állapotát, ami azt jelenti, hogy a szakácsok és a fogyasztók közül is egyre többen minőségi váltásra törekszenek – tette hozzá.