Ezek voltak 2016 legütősebb bestsellerei

Egy jó könyvnél sokszor nem is kell jobb társaság. A reggeli ingázások közben például, az esős vasárnap délutánokon vagy azokon az estéken, amikor nem jön álom a szemünkre, nem is kell jobb partner. Bármikor is kerüljön a kezedbe az általunk összegyűjtött 5 könyv, egész biztosan elfeledtet veled minden egyebet, és mire észbe kapsz, már ki is olvastad! 

Paula Hawkins: Lány a vonaton

Paula Hawkins története könyvként és filmként is nagy sikert aratott.  Az események főszereplője Rachel, aki otthona és munkahelye között ingázva azzal tölti az idejét, hogy kibámul a vonat ablakából, és a mellette elhaladó házakat nézi, melyeknek lakóiról történeteket talál ki. Így tesz Jess-szel és Jasonnel is, a fiatal  szerelmespárral, akiknek az egész élettörténetét megálmodta képzeletben. Az egyik reggel azonban Jess egy másik férfit ölel otthona erkélyén, ami nagyon felzaklatja Rachelt, különösen miután az újságokból értesül róla, hogy a nő eltűnt.

Tovább bonyolítja a szálakat, hogy Rachel élete romokban hever: alkoholproblémákkal küzd, elvált, ráadásul még a munkahelyéről is kirúgták. Altatóként minden este bort nyakal, és nem ritka, hogy reggel úgy ébred fel, hogy fogalma sincs, mi történt vele előző este. Arról az éjszakáról sincsenek emlékei, amikor Jess eltűnt…

Emma Donoghue: A szoba

A történet Jack ötödik születésnapján kezdődik, aki világtól elzártan,  egy szobában született. Ahogy lassan felcseperedik, anyja nagy elhatározásra jut: elárulja fiának, hogy hazudott neki, és a világ valójában sokkal több, mint apró „otthonuk”. S ha már egyszer fény derült az igazságra, az anya cselt eszel ki, hogy megszökjenek börtönükből és börtönőrüktől, a Patástól.

A könyv harmadánál meg is történik a sikeres kiszabadulás, és elkezdődik az igazi élet. A média egy pillanat alatt szenzációt csinál a történtekből, az újságírók és lesifotósok hadát lehetetlen lecsillapítani, az anya úgy dönt interjút ad. Ám az újságírók olyan kérdéseket tesznek fel neki, amire még ő sem tud válaszolni és csak újabb, riasztó kérdéseket vetnek fel.

J. K. Rowling: Harry Potter és az elátkozott gyermek

Mi történt Harry Potterrel, miután legyőzte Voldemortot? Beállt a hétköznapi varázslók sorába, családot alapított, és elkezdett dolgozni a Mágiaügyi Minisztériumban. Ám úgy tűnik, a sors megismétli önmagát: ahogy egykoron Harry nem tudott mit kezdeni azzal, hogy az egész mágusvilág ismeri a nevét, most fia, Albus érzi magát ugyanilyen kényelmetlenül a figyelemtől, mellyel a varázslók mmegkülönböztetik őt híres apja miatt.

S ha mindez nem lenne elég, a múlt árnyai is utolérik a Potter fiúkat. A Harry Potter és az elátkozott gyermek című kétrészes színdarab nyáron debütált Londonban, a darab szövegkönyve pedig ősztől már Magyarországon is kapható könyv formájában.

Mielőtt megismertelek

Az ellentétek vonzzák egymást, tartja a mondás, és ebben a történetben ez be is bizonyosodik. Louisa ​​Clark  élete szinte tündérmesébe illő: szereti a munkáját, a családját, és boldog párkapcsolatban él. Aztán egyik napról elbocsátják, és egy mogorva, 35 éves férfit kell gondoznia, hogy megkeresse a napi betevőjét.

A zsémbes férfi nem más, mint Will Traynor, akinek egykoron mindene megvolt, amire csak vágyott, de Will egy autóbaleset következtében lebénult, képtelen magát ellátni, gyönyörű barátnője is elhagyta. Az ő segítségére érkezik a fiatal, cserfes lány, akit idegesítőnek és frusztrálónak érez maga körül.

Ahogy egyre több időt töltenek el egymás társaságában, úgy alakul át a kettejük közötti kapcsolat is egyre erősebbé kötelékké.

T. R. Richmond: Ami maradt

Alice Salmon meghalt. Öngyilkos vagy balesetet áldozata lett, de az is lehet, hogy meggyilkolták. A 25 éves újságíró egy hídról esett le egy téli napon, de senki nem tudja, mi történt vele pontosan, ellenben elmélete mindenkinek van. Főképp Dr. Jeremy Cooke-nak, a lány egyetemi professzorának, aki nyomozásba kezd a lány halála után, hogy fényt derítsen az igazságra, és könyvet írjon róla.

Az „Ami maradt” egy lebilincselően izgalmas könyv, melyben az információkat az író lassan csepegteti, blogbejegyzések, levelek, SMS-ek, Facebook-üzenetek és naplórészletek segítségével. A szerző szinte minden oldalon Alice életének újabb és újabb fordulatát mutatja be, végig izgalomban tartva az olvasót.