Ropogós burgonyachips, házilag

Semmi vész, ha már bezárt a közeli kisbolt, és mindenképp ropogtatnátok némi chips-et az esti film mellé! Pillanatok alatt készíthető házilag is burgonyachips, ami ugyanolyan ropogós és finom, mint készen kapható társai. Sőt, az összetevők listája miatt sem kell aggódnotok.

Hozzávalók

burgonya (újburgonyából is készíthető)

olívaolaj

Elkészítés

1 A burgonyát alaposan megmossuk, meghámozni nem szükséges. Uborkagyalun vékony szeletekre vágjuk, tálba tesszük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és megsózzuk. Jól összeforgatjuk.

2 A krumplikarikákat sütőpapírra tesszük úgy, hogy ne fedjék egymást. Mikrósütőbe rakjuk, és 850 watton 2 percet sütjük. Ekkor lapáttal óvatosan megforgatjuk, és további 2-2,5 perc alatt világos aranysárgára sütjük. (A mikrósütők teljesítménye eltérő lehet, 2 perc táján érdemes ránézni a krumplikra. Ha még nagyon puhák, emeljük a sütési időt további 1 perccel.)

Az Ízes Élet gasztrobloggerének, Csigó Zitának receptje. További recepteket ITT találsz.