Leáldozott a csillaga: Nemsokára lebontják a Fővárosi Vízművek épületét

A Váci út – Dózsa György utca sarkán található hatvanegy méter magas székházról tavaly még olyan hírek kaptak szárnyra, hogy felújítani tervezik, most viszont kiderült, lebontásra ítéltetett az épület.

Új korszak kezdődik a Fővárosi Vízművek életében: pár nappal ezelőtt elhagyták az ikonikus épületet, amely hosszú évek óta szolgált a társaság székhelyéül. Aki gyakran jár a Dózsa György utca környékén, az láthatta, hogy nemrég költöztetők parkoltak a Fővárosi Vízművek előtt, és lassan szinte teljesen kiürült a hely. Az 1975-ben épült székház 26 000 négyzetméternyi irodahelyiséget biztosított, és bár megépítésekor a modern épületek közé tartozott, napjainkban már alaposan megkopott a fénye.

Éppen ezért tűnt szükségesnek egy alapos felújítás, azonban úgy látszik, változtak a tervek, és az amúgy is költséges „tatarozás” helyett inkább lebontják az épületet, hogy helyére új, modern irodaház épülhessen. Az már első ránézésre is egyértelmű volt, hogy a torony nem tudja felvenni a versenyt a mai igényeknek megfelelő épületekkel, a felújítás pedig valószínűleg túl sok problémát vetett fel.

A munkálatokat az ingatlanfejlesztő svéd cég, a Mill Park építésével is megbízott Skanska Hungary végzi, amely tavaly decemberben vásárolta meg az épületet. A 14 emeletes torony lebontásának pontos ideje még nem ismert.

A Fővárosi Vízművek új címe: 1138 Budapest, Váci út 182.