Újdonságok Budapesten: 8 hely a fővárosban, amit érdemes kipróbálni augusztusban

Augusztusban is érdemes gasztrotúrára indulni Budapesten, hogy megismerjétek az újonnan nyílt helyeket a fővárosban. Mutatjuk, hogy miket érdemes kipróbálni!

Roller Budapest

A Kazinczy utca legfrissebb színfoltja a Roller Budapest, ami egyenesen a rollok mennyországába repít benneteket. A hely csak nemrégiben nyitotta meg kapuit, és minden nap frissen készült, isteni tekercseket kóstolhattok meg náluk, amikből választhattok shredded csirkés verziót sok-sok szósszal, marhás smashed rollt uborkával, sertésből készültet még több szósszal, de még szarvaskolbászos, valamint húsmentes verziók is kaphatóak náluk. Nem is beszélve a további finomságokról: különféle hot dogok és smashed burger két variációban. Próbáljátok ki hozzájuk az extra szószokat is!

1075 Budapest, Kazinczy utca 11. | Facebook

Fotó: Roller Budapest Facebook

Smashed burgerezők Budapesten:

Hyggelig specialty cafe & gallery

Püspök Anita kortárs absztrakt festőművész nemrégiben nyílt galériájában ötvözhetitek a minőségi kávék és a művészetek iránti érdeklődéseteket. A meghitt hangulatú kávézó a baráti találkozók vagy randevúk ideális helyszíne, hiszen ez egy igazán varázslatos és barátságos hely, amelynek ajtaján belépve a kávékülönlegességek és a művészet igényes otthonában találhatjátok magatokat.

1085 Budapest, József körút 64. | Facebook

Fotó: Hyggelig specialty cafe & gallery Facebook

Hearty Vegan Cakes

2021 tavaszán nyitotta meg kapuit a Hearty Vegan Cakes első üzlete, de idővel a boltocska kicsinek bizonyult, ezért nagyobb helyre kellett költözniük. Ezidő alatt rengetegen megszerették a mennyei, szemet gyönyörködtető vegán tortáikat, amit ezentúl az V. kerületi Veres Pálné utcában kóstolhattok meg ti is! A sütemények minőségére abszolút garancia a tulajdonos elhivatottsága a sütemények iránt, amit még ételérzékenységgel küzdő vendégek is bátran megkóstolhatnak.

1054 Budapest, Veres Pálné utca 40. | Facebook

Fotó: Hearty Vegan Cakes – Emil Chalhoub

Zsiráf Tranzit

A Feneketlen-tótól egy karnyújtásnyira bukkanhatunk a főváros egyik régi-új helyére, a Tranzit Art Café helyén megnyitott Zsiráf Tranzitra. Az eredetileg egy utasváróból átalakított vendéglátóegység különleges formájáról ismert a környékbeliek körében, idén nyártól pedig távolsági buszok helyett hangulatos terasz és mennyei pizzák várják itt a vendégeket. Ahogy azt már a Tranzittól megszokhattuk, a hely továbbra is otthont ad különféle kulturális eseményeknek, kiállításoknak, és reméljük, akár egy-egy független színházi előadás is visszatér majd ide.

1114 Budapest, Kosztolányi Dezső tér, Bukarest utca | Facebook

Fotó: Zsiráf Tranzit Facebook

Ezek a kerthelyiségek is kikapcsolódással várnak:

Stifler Garden

Zugló szívében, az Aréna szomszédságában nyitott meg a Stifler Garden napsütötte kerthelyisége, mindössze néhány héttel ezelőtt. A hangulatos hely ideális választás, ha ráérős brunch-hoz, pénztárcabarát ebédmenühöz vagy épp romantikus vacsorához kerestek helyszínt, de a három hűs terasz egyikén biztosan jut hely laza baráti összeröffenéseknek is. A tetőterasz különleges alkalmakra vehető igénybe, míg a fedett üvegterasz télikertként varázsol el, a szabadtéri terasz pedig zöld környezetben, grillpulttal és koktélbárral vár benneteket idén nyáron.

1143 Budapest, Stefánia út 1. | Weboldal

Fotó: Stifler Garden Facebook

Ida Bistro

Azok, akik a klasszikus osztrák-magyar békebeli ízeket keresik a mindennapokban, a nemrégiben nyílt Ida Bistro házias ételei okoznak majd örömteli perceket. Paprikás csirke, túrógombóc vagy császármorzsa? Az otthon ízei minden egyes falatnál visszaköszönnek majd, nagyszerűen tálalva. A szuper kínálat különleges hűsítő koktélokkal egészül ki, ami garantáltan feldobja az augusztusi napokat.

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 6. | Facebook

Fotók: Ida Bistro Facebook

Kolibri Budapest

Nemrégiben új hellyel bővült a díjnyertes, kézzel készített fagylaltok palettája Budapesten, a Kolibri jóvoltából. A fagylaltok klasszikus és vegán verzióban is kaphatóak, és kérhettek rá öntetet, de még kókuszchipsszel is megbolondíthatjátok a finom falatokat! Kóstoljátok végig az összeset Buda legújabb hangulatos teraszán!

1013 Budapest, Lánchíd utca 11. | Facebook

Fotók: Kolibri Budapest Facebook

Marumba

A háziaskonyha-féle ízutazás a Holló utcában megnyílt Marumbában folytatódhat. A zseniálisan kialakított enteriőr mellett a modern Kárpát-medencei ételek nyelvén szeretnének szólni a vendégekhez, bemutatva a saját régiónk sokoldalúságát és ha úgy esik, ironikus mivoltát. Kortárs, hazai vendéglőként egyszerre tálalnak már jól ismert kedvenceket és mutatnak meg teljesen új ízeket, benyomásokat az egykori Monarchia területéről. Kreatív séfükkel, Heiszler Olivérrel hazai, erdélyi, szlovák, szerb, cseh, szlovén tradíciókból nyernek ihletet, ő maga alapos gyűjtést végzett a népi konyhák hagyományairól, ez pedig biztos mutatója a sikernek.

1075 Budapest, Holló utca 1. | Facebook

Fotók: MARUMBA Facebook

Nemzetközi ízutazás Budapesten: