3 különleges gasztrohely Budapesten, ahol elmerülhettek a nyár legfinomabb ízeiben

Mindenkinek megvan a legkedvesebb nyári fogása, amit szívesen fogyaszt a legnagyobb kánikula alkalmával is. Ajánlónkban budapesti gasztrohelyeket ajánlunk, ahol olyan fogásokkal várnak benneteket, melyek nélkül nem telhet el az idei nyár.

Kürtőskalács kánikulára hangolva: Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda

Az Édes Mackó hagyományos, faszénparázson sült kürtőskalácsai mellett a nyári hőségben érdemes megkóstolni a Kürtős Pohárdesszerteket is. A legnagyobb kedvenc mind közül a Kürtős Fagyi, amiben kürtőskalácsdarabok vaníliafagyival és erdeigyümölcs-öntettel olvadnak össze. A pisztáciával és málnával megbolondított mákos guba kürtőskalácsra hangolt verziója, a Kürtős Guba biztos nem okoz majd csalódást, de a Madárlátta Kürtősnek hála megkóstolhatjátok a madártej és a kürtőskalács fúzióját is. A gyerekek mindeközben tejbegrízzel variálhatják kedvenceiket, ha a Kürtős Grízre esik a választásuk.

1146 Budapest, Állatkerti krt. 14-16. | Facebook

Fotó: Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda

Egy falat Nápoly Újlipótvárosban: Jászai Gourmet Lángos

Ahogy a magyaroknak a lángos, úgy az olaszoknak a pizza fritta jelenti az igazi nyári street foodot. Mostantól azonban nem kell Nápolyig utaznunk, hogy átélhessük ezt az élményt! A Pozsonyi út és a Jászai Mari tér találkozásánál találhatunk rá Budapest első pizza frittázójára. A friss, ropogós tészta, az ízletes, napon szárított paradicsom, a zamatos pármai sonka, az évekig érlelt parmezánszeletek, a fenyőmagból és bazsalikomból készült pestó és a balzsamecetgyöngyök izgalmas játéka teszi a pizza frittát az olasz utcai ételek koronázatlan királynőjévé. Kóstoljátok meg ti is!

1137 Budapest, Budai Nagy Antal utca 6. | Weboldal

Fotó: Jászai Gourmet Lángos

Világ körüli ízutazás egy este alatt: Uncensored Restaurant

Ha már egy ideje belekóstolnátok a világ ízeibe és fontolgatjátok a világkörüli utazást, a Corinthia Hotel Budapest épületében otthonra lelt Uncensored Restaurant egyedülálló élménnyel vár benneteket. A mindössze tíz asztalt számláló étteremben, az itt eltöltött este során 20 percenként egy másik ország, földrész hangulatából és fogásaiból kaphattok ízelítőt Európától, Ázsián át egészen Dél-Amerikáig. A háromdimenziós, audiovizuális videótérképnek és az autentikus zenének köszönhetően ráadásul a gasztronómiai élmény valóságos kalandos utazássá válik.

1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49. | Weboldal

blank
Fotó: Uncensored Restaurant

Ha a nyári ízek után a fülledt nyárestékhez is méltó gasztrohelyeket kerestek: