4 szuper gyerekkoncert Budapesten a nyári vakációra és azon túl

A Danubia Zenekar 2024 nyarán is kinyitja próbaterét, a Danubia Szalon kapuit kicsiknek és nagyoknak, ahol humorral gazdagon átszőtt, könnyed klasszikus zenei élménnyel gazdagodhat az egész család. A nyári szezont követően pedig további nagyszerű gyerekkoncertekkel, köztük egy premierrel is várják a család apraja-nagyját.

Fotó: Danubia Zenekar

A tanévnek vége, nyaralunk, feltöltődünk… és természetesen zenélünk! Strandra megyünk, több fagyi már nem fér belénk, a játszótéren éget a nap – hová menjünk a gyerekekkel? A Danubia Zenekarnak van válasza!

A zenekar a klasszikus zenét szórakoztatva viszi közelebb a gyerekek szívéhez, az elmúlt években gyermekek ezreinek bizonyította már be, hogy a klasszikus zene egyáltalán nem komoly, sőt, menő!

A koncerteken nem kell székhez szegezve ülni úgy, mint egy tanteremben, a tánc, az éneklés, a beszélgetés mind megengedett, sőt furcsa is lenne, ha egy-egy dallam hallatán nem pattanna fel vagy fakadna dalra a hallgatóság.

Nagyszerű koncertek, ahol feltöltődhet a család apraja-nagyja

Brácsásvicc és Rézfán fütyülők | Danubia Szalon | 2024. július 27., augusztus 7.

Július 27-én délelőtt a brácsások, akik tényleg a legjobb fejek közé tartoznak a zenekarban, poénkodnak és megmutatják, mekkorát tévednek azok, akik leírják a „zenekar rút kiskacsáját”. Augusztus 7-e délutánján pedig egy hatalmas rézfúvós bulit kerekít az együttes a Flórián téri otthonában a legfényesebb, legkirályabb hangszerekkel, melyek aranyból (na jó, rézből) vannak.

Tovább a Brácsásvicc eseményre >> | Tovább a Rézfán fütyülők eseményre >>

Fotó: Posztós János /Danubia Zenekar

A zeneimádó – premier | Budapest Music Center | 2024. szeptember 14.

Az ősszel induló gyerekbérlet-sorozat nyitódarabja rögtön egy izgalmas premierkoncert lesz a BMC-ben – azoknak, akik mindenben meghallják a zenét. Akik a buszon, az iskolában, a mosdóban vagy dolgozatírás közben is zenét hallgatnak; akiknek minden esőkopogás, kabócaberregés szimfónia, azaz igazi zeneimádók. Az előadás főhőse is épp így él, a zenében mindenevő: neki a leeső kanál csengése spanyolos táncritmus, a hapcizás electric loop, az esti séta Debussy-zene.

Tovább az eseményre >>

Hangfestett történetek Lackfi Jánossal | MOM Kult | 2024. október 26.

A jó meséknek dallama van! Fessétek meg együtt Lackfi János legviccesebb, legszebb, legfurább történeteit – hangokkal! Minden résztvevő zenekari taggá válhat: sok-sok hangszer kerül a gyerekekhez, titkos kódszavakat és jelnyelvet tanulnak Lackfi Jánostól, melyek mind szükségesek lesznek az együtt alkotáshoz a Hámori Máté által vezényelt izgalmas koncerten.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Posztós János /Danubia Zenekar

Ha szabadtéri koncertek alkalmával töltődnétek fel idén nyáron: