Ingyenes sportpályával és magaságyásokkal nyitott újra a VIII. kerület közösségi parkja

Május elsejei ünnepséggel tárta ki kapuit a tavasszal megújult Dankó udvar. A májustól októberig tartó tesztidőszakban a környékbelieknek lehetősége nyílik arra, hogy megosszák tapasztalataikat a park működésével kapcsolatosan.

Fotó: Dankó udvar Facebook-oldala

A 2022-es Józsefvárosi Részvételi Költségvetés egyik nyertes pályázata lett a Dankó udvar újranyitása, a kertben megvalósuló projektekről 2023 őszén közösségi szavazással döntöttek.

Ennek eredményeként idén tavasszal a kézilabdapálya labdahálót kapott, magaságyásokat alakítottak ki a kertészkedők nagy örömére, növényeket telepítettek, helyet kapott egy fedett közösségi tér, valamint megújultak a padok és a mosdó is.

Mindig keressük az újdonságokat, ha te is ismersz frissen nyílt helyszínt a fővárosban, küldd el nekünk az editorial@funzine.hu e-mail címre!

Az újjászületett sportpályán hétfőtől szombatig, 16 és 19 óra között ingyenesen lehet kosárlabdázni vagy focizni, amit akár előre is lefoglalhattok. Hétvégente pedig előzetes egyeztetést követően, 12 és 18 óra között 2 db mozgatható grillező is díjmentesen igényelhető.

A foglalásokról és egyéb információkról az udvari közösségi munkások adnak tájékoztatást nyitvatartási időben. Az udvar 2024 májusában 10 és 19 óra között lesz nyitva, ami nyári hónapokban változhat.

blank
Fotó: Dankó udvar Facebook-oldala

Májusban több különleges programtól lesz hangos az udvar: május 4-én a Róma Női Hálózat szervez családi napot, május 11-én gyerekeknek szóló önvédelmi foglalkozásra invitálnak, május 26-án pedig gyereknapi programokkal várják a családokat.

Érdemes nyomon követni a havi órarendet is, ahol már meghirdették az első worksopokat, kezdő és haladó sportfoglalkozásokat, senior torna és közösségi társasozás is szerepel a kínálatban. Az aktuális programokról az udvar kapuján informálódhattok, de a friss órarendet megtaláljátok a kert weboldalán, illetve Facebook-oldalán is.

Dankó udvar
1086 Budapest, Dankó utca 18.
Weboldal | Facebook

Újdonságból sosincs hiány a fővárosban, próbáljátok ki a legújabb gasztrokedvenceinket is: