7 nagyszerű szobanövénybolt Budapesten, ha vágott virág helyett élő növényt ajándékoznál

Ha az idei nőnap alkalmából újítanátok egy keveset, vágott virág helyett lepjétek meg magatokat vagy szeretteiteket egy-egy üde zöld, otthont frissítő szoba- vagy virágzó cserepes növénnyel!

Pilea Projekt

A Rákóczi téri vásárcsarnok környéke az elmúlt években számtalan kiváló kezdeményezésnek és új üzletnek köszönhetően valósággal virágzásnak indult. A Víg utcai Pilea Projektnek hála szó szerint is, hiszen szeretnivaló, minimalista növényboltjuk frissességet és egy talpalatnyi béke szigetét hoz a Rákóczit tér környékére. Ha örömöt szereznétek egy-egy kivételes alkalommal, vagy épp otthonotokat örvendeztetnétek meg egy új lakóval, üzletük ajtaja tárva-nyitva áll. De ne feledjétek, hogy rendszeresen szerveznek szobanövényvásárt a Lumenben is.

1084 Budapest, Víg utca 22. | Facebook

Fotó: Pilea Projekt Facebook-oldala

Lam Sơn life

A Tabánból egyenesen a Gellérthegy utcán sétálva, aprócska üzlet bújik meg telis-tele szobanövényekkel és azonnal beleszeretős vietnámi kiegészítőkkel. Merthogy a Lam Sơn life nem más, mint a Dél-Vietnámból származó Nguyen testvérek szerelemprojektje, mely tárgyakkal és apróságokkal idézi meg a Vietnámban töltött gyermekkort és mindennapokat. A szeretetteljes hangulatért önmagában is érdemes hozzájuk betérni, hogy a csüngő szégyenlősvirágról, a neon szobafutókáról, a kókusztálakról és vietnámi kávéról ne is beszéljünk.

1016 Budapest, Gellérthegy utca 29. | Facebook

Fotó: Lam Sơn life Facebook-oldala

Moai Jungle

A Moai Jungle üzletében üde zöld filodendronok, buja levelű futónövények és bólogató monsterák széles választéka éri lépten-nyomon egymást és köszön vissza a polcokról és raklapasztalokról egyaránt. Az egzotikus hangulatot magasan képviselő zöldüzletben valóságos utazás pusztán nézelődni is a legkülönfélébb cserépben csücsülő növények között. Nem kérdés tehát, hogy ha szívesen az otthonotokba csempésznétek ezt a zöld hangulatot, érdemes őket minél többször meglátogatnotok.

1082 Budapest, Harminckettesek tere 6/a | Weboldal | Facebook

blank

Urban Plants

Hobbiból és szerelemprojektből nőtte ki magát egyéni vállalkozássá, majd pedig szobanövényektől és floráriumoktól roskadozó minioázissá magát az Urban Plants. Betti, az Urban Plants megálmodója mezőgazdasági mérnökként kanyarodott a dísznövények világába és hívta életre 2019-ben belvárosi floráriumkánaánját. Ha hozzájuk betértek, kétségünk sincs afelől, hogy egy minimonstera vagy póklábpáfrány mellett elfér majd egy-egy konyakos- vagy borospohárba, villanykörtébe zárt florárium vagy színektől friss mohakert is.

1094 Budapest, Tompa utca 10. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Urban Plants Facebook-oldala

Kvitka –

Parányi II. kerületi üzletében annál nagyobb szeretettel és szenvedéllyel kínálja szobanövényeit és növénykompozícióit a Kvitka -. Az aprócska növényparadicsomban és webshopjukban is számtalan növény közül válogathattok kedvetekre: pálmákkal, páfrányokkal és szobanövények számtalanjával csalhattok mosolyt az arcokra. Újonnan szárazvirág-kompozíciókkal is kedveskednek vendégeiknek, így ha egy-egy cserepes mellé mindenképp zsákmányolnátok még valamit, úgy őket is ajánljuk.

1027 Budapest, Bem József utca 8. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: kvitka.hu

Plante Budapest

A növényrajongók immár megkerülhetetlen origója a Budapest belvárosában, a Madách téren található Plante Budapest. A belvárosi rengeteg slow növényboltjába egy-egy növénygondozási tanácsért is érdemes beugrani, azonban jó, ha tudjátok, hogy üres kézzel képtelenség tőlük távozni. A számtalanféle és -fajta cserepes, otthonzöldítő és nem kevés örömöt szerző, bájos növényen túl minden kapcsolódó kiegészítőt, kaspót, makramét, tápoldatot és könyvet is megtaláltok náluk.

1075 Budapest, Madách Imre út 8. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Plante Budapest Facebook-oldala

Tropical Home

A Tropical Home története mindössze egyetlen vitorlásvirággal kezdődött. A vitorlásvirágot heteken belül újabb növénypajtások követték, mígnem a sok-sok gondoskodást meghálálva kinőtték az online tér adta kereteket. A szobanövény webáruházként debütáló Tropical Home ugyanis hamarosan egy újabb szobanövény-mennyországgal gazdagítja a főváros és vele együtt a Keleti pályaudvar környékét, ahol bátran magatokhoz vehettek egy-egy szobafutókát, pletykát, philodendront vagy bármit, amivel örömet szerezhettek magatoknak vagy szeretteiteknek.

1076 Budapest, Thököly út 26. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Tropical Home Facebook-oldala

Ha az otthonod után a nyüzsgő belvárosban is élveznéd az oázishangulatot: