Vulkáni kúpok, szőlőültetvények és mesebeli falvak között kanyarog a Balaton legszebb futóútvonala

Nem telhet el a nyár úgy, hogy ne lenne futás a Balaton környékén, a csodálatos vulkáni kúpok, a dúsan termő szőlőültetvények és a festői Balaton-felvidéki falvak között. Mivel elhalasztották az idei Ultra Balatont, a verseny rendszeres támogatója, a badacsonyörsi Varga Pincészet egy virtuális futás megrendezésével igyekszik kárpótolni a nyári sportolásra vágyókat.

Ha komolyan veszed a futást, akkor jó eséllyel a nyaralásod alatt sem fogsz végig tétlenül ülni a vízparton… Ideális program lesz számodra az Egy kör a hegy körül virtuális futóverseny 11 km-es távja, amely 157 m-es szintkülönbséggel az Örsi-hegyet kerüli meg. Ennek a lábánál fekszik Badacsonyörsön a Varga Pincészet, az indulás és az érkezés helyszíne.

Új terepen, gyönyörű helyeken futhatsz egyedül vagy barátokkal, hajnalban vagy alkonyatkor… Az út elhalad a Varga Pincészet dúsan zöldellő szőlőskertjei és a különleges salföldi kőtenger mellett is, érintve a Csönge-hegyi kilátót, ahova érdemes felsétálnod, hogy pihenésképpen gyönyörködj egy kicsit a Káli-medence panorámájában!

Útvonal: Badacsonyörs – Steiner-kereszt – Csönge-hegyi kilátó – salföldi kőtenger – Burnót-patak – Badacsonyörs

Ha szívesen részt vennél a Varga Pincészet virtuális futásán, a pincészet weboldalán tudsz nevezni a versenyre szeptember 29. éjfélig, 999 Ft-os regisztrációs díj ellenében. A távot szeptember 30. éjfélig kell teljesítened, ami után minden résztvevő ajándékcsomagot kap, melyet a Varga Pincészet badacsonyörsi borboltjában vehetsz át. Az ajándékcsomag tartalma egy muskotályos illatú, gyümölcsös ízű Aranymetszés Friss Irsai Olivér száraz fehérbor, egy hűtőmágnes és egy bortároló rekeszes Varga textiltáska.

A könnyebb tájékozódás érdekében futásodhoz kapsz egy térképet, amelyet egy okoseszközre (telefonra vagy okosórára) tudsz letölteni, a link a pincészet weboldalán is megtalálható a Virtuális futás menüpont alatt. Ugyanitt Google térképen is megtalálod a teljes útvonalat.

A letöltéshez egy PRO verziójú, megfelelő GPS tracking applikáció szükséges (pl. az AllTrails), amellyel végig tudod követni az útvonaladat. A beérkezésnél pedig a célban készítened kell egy képernyőfotót az általad használt applikációról, amivel igazolni tudod, hogy lefutottad a távot.

További részleteket a vargabor.hu weboldalon találsz.