Egyszerű, de nagyszerű: Meggyes-csokis minikuglóf (recept)

Könnyen elkészíthető, gyorsan kész van, szezonális, és nem mellesleg, isteni finom.

Fotó: Gál Melánia / Még több csodás süteményért látogassatok el a @gal.melike Instagram-oldalra!

Leginkább ezekkel lehetne jellemezni a meggyes-csokis minikuglófot, amely a savanykás meggy és a csokoládé kombinációjával garantáltan elnyeri mindenki tetszését. A recept másik nagy előnye, hogy kedvetek és az otthoni felszerelés szerint személyre is szabhatjátok: a kuglófforma helyett tökéletesen elkészíthető muffinformában vagy tepsiben is. Az ízvilággal is érdemes kísérletezni, hiszen a szezontól függően más gyümölccsel is remekül működik: mi a meggyen kívül még az őszibarackot és a cseresznyét (esetleg ezeket vegyesen) ajánljuk, illetve ízlés szerint tehettek bele citromhéjat, narancshéjat vagy durvára tört diót is.

Hozzávalók (18 darabhoz)

  • 2 db tojás
  • 220 g tejföl
  • 250 g rétesliszt
  • 1 dl olaj
  • 125 g kristálycukor
  • egy csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • másfél csomag vaníliás cukor
  • 100 g étcsokoládé
  • 250 g meggy

A minikuglófok elkészítése

  1. A sütőt előmelegítjük 165 fokra. Az étcsokoládét kis kockákra vágjuk, a meggyet pedig kimagozzuk.
  2. A tejfölt a tojásokkal habosra keverjük, ehhez pedig hozzáadjuk a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Ebbe beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, és beleöntjük az olajat. A masszát homogén állagúra keverjük.
  3. Spatula segítségével beleforgatjuk a csokit és a meggyet.
  4. Szilikon minikuglófformába kanalazzuk a masszát, figyelve arra, hogy a forma ¾-ét töltsük csak meg. Az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  5. A formában kihűtjük őket, majd kifordítjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp: Amennyiben nem meggyszezonban készítitek el, befőttet is használhattok.

A receptet köszönjük Gál Melániának!