5 meglepő színkombináció, ami jól mutat az otthonunkban

Egy lakás otthonná alakítása folyamatos munkát igényel, hiszen mindig akad olyan zug, ahol még/már nem érezzük olyan komfortosan magunkat vagy ami nem tükrözi kellően a személyiségünket, így átalakításra szorul. A legnagyobb és leggyorsabb változást a színekkel érhetjük el.

A színek a nonverbális kommunikáció formái, amelyek jelentése személyenként, sőt, akár naponként és hangulatonként változhat. Ha reggel szívesen öltünk magunkra pirosat, könnyű szerrel lehetünk eltökéltek, mérgesek vagy akár szenvedélyesek aznap, mivel ezek a piros szín elsődleges asszociatív jelentései, de persze, az is lehet, hogy csak szimplán a piros a kedvenc színünk (vagy egy piros póló volt a stósz tetején).

A körülmények hatására ugyan változhat a színek pszichológiája, mégis van néhány alaptulajdonság és -érzelem, amellyel felruházhatjuk őket. Ezekről írunk most nektek röviden, valamint mutatunk 5 olyan színkombinációt, amely elsőre talán szokatlan, mégis nagyon jól működik a lakásban.

Indigókék karamellel

Az indigó egy mély éjfélkék szín, a sötétkék és a lila keveréke, amelyet az intuíció és az érzékelés színeként tartanak számon: a valódi (belső) fókusz megtalálásában segít. Az indigószín elhivatottságot, bölcsességet és igazságosságot sugároz, növeli a produktivitást és serkenti a kreativitást.

A kép forrása ITT és ITT

Mentazöld korallal

A zöld az egyensúly és a növekedés, a megújulás színe, amely segít harmóniában tartani a racionalitást az érzelmekkel. Nyugtató, pozitív tulajdonságokkal bír: úgy tartják, oldja a modern életből adódó stresszt és segít visszatalálni önmagunkhoz.

A kép forrása ITT és ITT

Réz kékeszölddel

A kandallóban lobogó tüzet és az őszi hónapokat idéző rézszín alatt egy meleg, barnás-pirosas árnyalatot értünk. A barna meleg árnyalataként otthonossággal azonosítják, ugyanakkor a piros megjelenésének hála energikusságot és vidámságot áraszt. A pénzveréssel egybeforrt rézszínt gazdagsággal is fel szokták ruházni.

blank
A kép forrása ITT és ITT

Levendula szürkészölddel

A lila pasztelles árnyalata nyugalmat és nőiességet, gyengédséget sugároz. Gyakran láthatunk levendulaszínt a gyerekszobákban, ami nem véletlen: az árnyalathoz fiatalosságot és ártatlanságot is társítanak. A levendula a tavasz színe, így változást is képvisel.

blank
A kép forrása ITT és ITT

Világosszürke mentával

A szürke az intellektus és a tudás színe, a tökéletes átmenet a fekete és a fehér szélsőségei között. Több tulajdonságot is társítanak a szürke színhez: ide tartozik az elegancia, a tekintély és a kifinomultság. Komolyságot, egyfajta érzelmi távolságot, racionalitást képvisel.

blank
A kép forrása ITT és ITT