Intenset: Az edzésprogram, amivel 3 hónap alatt bombaalakod lesz

A komplex edzésprogramként, diétaként és motivációs rendszerként működő Intenset alapítója, a hatszoros világbajnok Szentgyörgyi Romeo mesélt arról, mitől is különleges és hatékony az általa létrehozott és működtetett ingyenes edzésprogram.

Az Intenset egy komplex rendszer, amely saját testsúlyos gyakorlatokra és egy könnyen követhető, alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú diétára épül, mindemellett magába foglalja tudásom és személyi edzői munkám legjavát, keretet ad az erőfeszítéseknek és közösséget, támogatást nyújt a motiváció megtartásához. 14 éves kor fölött bárki számára, férfiak és nők részvételével is elkezdhető programról van szó, melynek a hölgyek, szülés után akár 6-8 héttel is nekirugaszkodhatnak. Mivel az erőt, a rugalmasságot és a kitartást fokozatosan építjük, a gyakorlatok sorrendje olyan, hogy akár nulla fittségi szintről is elkezdhető.

Testet és szellemet is edz

Az Intenset esetében külön hangsúly van a kitartáson, az elhatározáson, az égő izom nem lehet akadály, ez az elkötelezettség pedig meghozza az önbizalmat, a test mellett a lelket is erősítő edzést, amellyel az ember elmondhatja: nem adtam fel, végigcsináltam!

Lényege a komplexitásában rejlik: a célt a maximálisan támogató otthoni edzésterv és a legjobb zsírégető diéta segíti. A programban nincsenek gépek, nagy súlyok vagy speciális eszközök, a saját testsúlyos intervallumedzés azért remek módszer, mert a megfelelő módon alkalmazva erősít, átalakít és szálkásít. Gyakorlatilag akárhol elvégezhetők a gyakorlatok, ahol van pár négyzetméternyi szabad terület, ha az időjárás engedi, akár még szabadtéren is.

Intenzitás

A legfontosabb alappillér mindezeken túl a mozgás intenzitása, készülj úgy, hogy irgalmatlanul fárasztó lesz, de ezáltal rövidebb idő alatt tudsz elvégezni egy nagyon hatékony zsírégető edzést, cserébe pedig a kitartásod is erősödik. Napi 30-35 percnél nem kell többet magadra, az intenzív edzésre szánnod, mindezt négyszer egy héten.

4+1 edzésnappal dolgozunk, ami annyit jelent, hogy négy nap a fix edzésterved szerinti tornagyakorlatok sora, a +1 edzés pedig a hétvégén szabadon választott legalább 30 perces kardióedzés, mely lehet akár közösen eltöltött családi program is.

A gyakorlatok során különösen fontos a sorrend, hiszen ez adja az edzés hatékonyságát. Nemcsak egy gyakorlatsor, amit kapsz, hanem egy olyan, személyi edző által létrehozott otthoni edzésterv, amit kéthetente megváltoztatok, a folyamatos fejlődés érdekében. A változtatásra azért is van szükség, hogy a fejlődésed töretlen maradjon, és az izmaid ne szokják meg a terhelést, így biztosítva az izmok számára a megfelelően változatos ingerkörnyezetet. A folyamatosan nehezedő gyakorlatok, az intervallumedzés mindig kihívást jelentenek, hiszen mire megszokja a szervezeted, és könnyen el tudod végezni őket, addigra változtatok rajta annyit, hogy újra keményen dolgoznod kelljen. A résztvevők e-mailben kapják meg a megváltoztatott edzéstervet, melyet 6 alkalommal továbbítok részükre a 3 hónapos alapprogram során.

Ejtsünk néhány szót a diétáról, avagy az Intenset táplálkozási rendszeréről is, melyről első körben annyit kell tudni, hogy a napi energiabevitelt lányoknak 1600 kalóriában (145 g szénhidrát és 175 g protein) állapították meg, míg fiúk esetében 1800 kalória lett meghatározva (160 g szénhidrát és 190 g fehérje).

Alapvetően egy jól variálható, magas fehérje- és alacsony szénhidrátalapú diétáról van szó, ami az Intenset edzésekkel összhangban lett megtervezve. Akárcsak az edzésterv esetében, itt is kapsz egy kéthetes étrendet, az újdonság viszont, hogy ezek az étkezések nyugodtan felcserélhetők: azt a reggelit választod ki a listából, amelyik szimpatikus vagy amelyiket szereted. Ehhez bármelyik tízórai, ebéd passzol, úgy variálod őket, ahogy neked tetszik, és még a kalóriamaximumból sem fogsz kicsúszni. A lényeg, hogy a megfelelő mennyiségű fehérjét és tápanyagot vigyük be, de a kalóriamennyiséget a megadott szinten tartsuk: így beindul a fogyás, a zsírégetés, mégsem okozol a szervezetednek abszolút vagy relatív tápanyaghiányt. Jelenleg dietetikusokkal közösen igyekszünk a speciális diéták és az edzésterv összehangolására, ezzel is szélesítve az edzésprogramban résztvevők körét.

Amiben én és az Intenset tudunk segíteni neked, az a zsírégető edzésterv, a hozzáillő diéta, támogatás, motiválás és közösség; amit neked kell hozzátenned az az elhatározás, az akaraterő és a napi fél óra.

Webshopunkban találsz még vitaminokat és étrend-kiegészítőket, melyekkel lehetőséged van megtámogatni edzésprogramodat.