4 zseniális jazzkoncert novemberben a város szívében

Novemberben is idegen kultúrák hangzásvilága és új zenei irányok elevenednek meg a Budapest Music Center színpadán. Következzen a négy kedvenc novemberi jazzkoncertünk a BMC-ben!

Polska Jazz | Roland Abreau & The Cuban Latin Jazz

november 7. 20:00

November 7-én a latin-kubai ritmusok, a klasszikus zene és a lengyel jazz izgalmas fúziójának lehetünk tanúi a Budapest Music Centerben. Akik pedig életre keltik ezt a nem mindennapi melódiát nem mások, mint Roland Abreau kubai származású jazzbőgős és zeneszerző, egyben a zenekar vezetője, akit az ukrán Taras Bakovskyi szaxofonon, Paweł Kukuła zongorán, míg Dominik Jaske dobon fog kísérni.

Gyémánt Bálint Trió

november 14. 20:00

Szabadság, kísérletezés és új lehetőség – ezek a Gyémánt Bálint Trió vezérelvei. Az elismert jazzgitáros ezúttal két fiatal tehetséggel, Bartók Vincével és Szabó Dániel Ferenccel állt össze, hogy együtt feszegessék a jazz-zene határait és fedezzenek fel új zenei irányzatokat. A zenészek kreativitása a modern hangzásvilágban is megmutatkozik, hiszen az akusztikus dob mellett elektromos hangszínek is megszólalnak majd a koncerten.

november 18. 20:00

A „jü” szó kínaiul áramlást jelent, amely maximálisan meghatározza a 2012-ben alakult formáció zenéjét: dinamikus powerjazzt játszanak, tele pszichedelikus dallamokkal, improvizációval és poliritmiával. A Jü tagjai egytől egyig a magyar zenei szféra ismert és elismert tagjai; Hock Ernő basszusgitárost sokan a The Qualitons zenekarból ismerhetik, míg a dobok mögött Halmos András sokoldalú zenész és zenei programszervező ül, Mészáros Ádám neve pedig felcsendült már a Péterfy Bori Love Band és az Eric Sumo Band kapcsán is, ezúttal a trió gitárjátékáért felel.

Ektar Instrumental Quintet

november 26. 20:00

Az Ektar Instrumental Quintet neve szintén beszédes: az indiai szó jelentése „egy húr”, amely az öt zenész kifejezésben és ritmikában összeolvadó egységére utal. Improvizatív kamarazenéjüket balkáni, távol-keleti és afrikai zenei kultúrák inspirálták, így nem meglepő, hogy a hagyományos jazzhangszerek mellett többek között egy balkáni 14 húros vonóshangszert, a gadulkát is megszólaltatják.