Bohém hálószoba 5 lépésben

Ideális esetben a hálószoba egy privát kis menedékhely funkcióját tölti be a házban vagy lakásban, legyen az bérelt vagy saját. Szeretnénk, hogy egyszerre felfrissítő, energiával teli és megnyugtató legyen, amit a bohém lakberendezési stílus, a maga izgalmas mintázataival, földszíneivel és buja szobanövényeivel, tökéletesen kiszolgál.

Áttetsző függönyök

A bohém dekor alapja a természetesség, így nagyon fontos, hogy a hálószobába a lehető legtöbb napfény jusson. Az ablakokra tehát nehéz, sötét függönyök helyett válassz földszínű, légies anyagból készülteket. Ha tudsz, az ágyad köré is felaggathatsz egy szép esésű függönyt, sőt akár egy fényfüzért is, amitől rögtön meghitt hangulat lesz a szobában.

Szobanövények

A napfény mellett rengeteget számít a természet-közeliség kifejezésében, ha a hálószobában több szobanövény is található, hiszen életet visznek bármilyen egyhangú helyiségbe. Válassz lelógó, burjánzó növényeket, hogy egy kis játékosságot csempéssz a szobába.

Fabútorok

A festett, műanyag bútorokat cseréld fából készültekre. Nem muszáj, hogy az összes bútor ugyanolyan színű és erezetű fából készüljön, választhatsz akár többfélét is, csak törekedj a természetes hatás elérésére.

Mintás szőnyeg

A visszafogott színű és anyagú dekorelemek tökéletes kiegészítője egy nagyméretű, színes, mintás szőnyeg. Érdemes olyat választani, aminek kissé rusztikus beütése van, akár beszerezhetsz egyet másodkézből is, és még jól is fog mutatni, hogy kissé elhalványultak a színei az évek alatt.

Különböző anyagok

Egy bohém hálószoba megköveteli a különféle anyagok találkozását, így felejtsd el a közkedvelt pamut egyeduralmát. Vigyél egy kis izgalmat a helyiségbe rattannal, bőrrel, irhával, lenvászonnal és kötött anyagokkal!