Ezért használj natúrszappant!

Ahogy arról korábban már írtunk, kézfertőtlenítőt házilag is lehet készíteni. Az már más kérdés, ki vállalja be a procedúrát, amikor sokkal egyszerűbb készen megvásárolni egy minőségi szappant. 

A természetes kozmetikumok használatát azért javasoljuk, mert esetükben nem a színezékeken és illatanyagokon van a hangsúly. A minőségi termékekben a megfelelő tisztítás garantálása mellett a hidratálásra is figyelmet fordítanak; ez azért fontos, mert az ipari szappanok szárítják a bőrt. Kedvelt összetevő a glicerin, ami segíti a bőr vízmegtartó képességét, így ápolja a száraz bőrt.

szappan

A natúrkozmetikumok népszerű alapanyagai még a bőrpuhító, tápláló természetes zsírok is, úgy mint a kókuszolaj és a sheavaj; valamint gyakran alkalmazzák a receptúrákban a bőrfelszín sérüléseit gyógyító, szintén hidratáló aloe verát. Mivel a természetes kozmetikumok nem tartalmaznak felesleges tartósítószereket, rövidebb az élettartamuk, viszont van pár trükk, amit nyugodtan alkalmazhatsz. Vágd ketté a szappant, és amelyik felét éppen nem használod, tárold hűvös, száraz helyen (akár hűtőben)!

Fontos szempontok

  • Ha natúrszappant vásárolnál, törekedj arra, hogy a termék 100%-ban organikus legyen. A szintetikusan előállított alapanyagok akkor is csökkentik a szappan hatékonyságát, ha csak kis mennyiségben vannak jelen.
  • Válassz pálmaolaj-menteset! Sajnos a szépségápolási termékek piacán rengeteg pálmaolajat tartalmazó krém és szappan van, és mint azt mind tudjuk, ennek az olajnak az előállítása miatt fákat vágnak ki az esőerdőkben, és állatok tucatjainak élőhelye válik semmivé.
  • Ne törődj az illattal! Lehet, hogy olyan szappan kerül eléd, ami összetevőit tekintve kincset ér, illata ellenben nincs. Emiatt ne mondj le róla, hiszen az illatos ipari szappanok gyakran irritálják a bőrt.