Életkezdési, vagy életközépi válságban vagy? A fejvadász megmondja, mit kell tenned!

Munkaügyi szakemberek számára nem ismeretlen az életkezdési és az életközépi válság kifejezése: az emberek többsége felteszi magának a kérdést a 20-as évei elején, 40-es évei végén, hogy mit is kezdjen magával.

A fejvadász szerint érdemes a lehető legtöbbet kihozni ezekből az időszakokból; arra is ad tippet, hogy ezt miként tegyük. Teljesen átalakult az elmúlt években a piac, a cégek versenyeznek a jó munkaerőért, a munkavállalók pedig kreatív, modern módszerekkel próbálják megtalálni a számukra ideális környezetet. Ebben segít a Cégek Éjszakája nevű kezdeményezés is: április 2-án kitárulnak a vállalatok kapui, a leendő kollégák átérezhetik, mit adhat az adott munkahely az életükhöz.

Cégtoborzó x Ráskó Eszter #standup

A te cégednek is a legmegfelelőbb jelölt kell? Érdekel, hogy mi alapján választanak téged a munkavállalók? Hallottál már a Cégek Éjszakájáról? Április 2-án tárd ki kapud és mutasd meg miért a te céged a legjobb lehetőség a jelentkezőknek. 👉🏻www.cegekejszakajabudapest.hu#ráskóeszter #ce2020 #rendhagyókarriernap

Gepostet von Cégek Éjszakája am Mittwoch, 12. Februar 2020

A vállalatok lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák, mit képviselnek, milyen körülményeket, értékrendet és perspektívát, fejlődési lehetőséget biztosítanak leendő munkatársaiknak. Deák Andrea, a Greensearch (a Cégek Éjszakája szakmai partnere) ügyvezetője, fejvadász mindkét életszakaszban lévő érdeklődők számára ad tippeket a sikeres kereséshez. Életkezdeti válságnak azt nevezzük, amikor egy fiatalra hirtelen rászakad az élet, és nehezen tudja, hogy melyik irányba induljon.

Egy mai fiatal az első öt munkában töltött évében átlagosan 2-3 munkahelyen fordul meg. A pályájuk kezdetén ne zárjanak ki egyetlen iparágat sem, ezek a rendezvények pont arra jók, hogy a fiatalok belelássanak teljesen különböző profilú cégek életébe. Sztereotípiák dőlhetnek le ilyenkor, lehet, hogy olyan területet éreznek majd magukénak, amire eredetileg nem is gondoltak.

Életközépi válságnak azt nevezzük, amikor a munkavállaló a 40-es 50-es éveiben felszabadul a gyereknevelés napi teendői alól és energiával telve szeretne valami újat, „hasznosat” tenni. A fejvadásznak számukra is van tanácsa.

Sokan szeretnének teljesen új dologba vágni, ám az én tanácsom az, hogy csináljuk azt, amihez értünk. Ha egy új karrierről álmodozunk, érdemes azt előre felépíteni, rááldozni a hétvégéket, estéket és lassanként beletanulni, mert bizony 8-10 év kell mire az új hivatásunk is olyan pénzt hoz, amit az előzőben megszoktunk.

Április 2-án 16 óra és éjfél között kitárulnak a legnagyobb vállalatok kapui, az érdeklődőket buszok szállítják a helyszínek között. A munkáltatóknak lehetőségük nyílik bemutatni, mitől vonzó náluk dolgozni. További infók itt!