Ez lenne az év híre? Az első brit asztronauta szerint léteznek földönkívüliek

Megosztó témában nyilatkozott Dr. Helen Sharman angol asztronauta, vegyészmérnök. Sharman 18 hónapos kiképzést követően 1991-ben a Soyuz TM-12 fedélzetén találta magát, és 8 napot töltött az űrben, de azóta nem tért vissza.

Nemrég a The Observer nevű magazinnak adott interjújában beszélt arról, hogy az idegenek már a bolygón lehetnek, egyszerűen csak nem látjuk őket. Az 56 éves nő kizártnak tartja, hogy mi volnánk az egyetlen életforma az univerzumban, amikor annyi csillag és bolygó van. Téziséről, miszerint előfordulhat, hogy a földönkívüliek nem szénapalú vegyületekből állnak, már 2016-ban beszélt, amikor egy angol általános iskolába hívták előadni.

Egyúttal azt is megemlítette, hogy bár ő maga sosem látta űrlének nyomait sem a Földön, sem az űrben, szívesen találkozna eggyel, továbbá hangot adott csalódottságának, amiért honfitársa, a szintén asztronauta Tim Peake után a világ megfeledkezett arról a tényről, hogy ő volt az első brit az űrben, és sérelmezi, hogy az első brit NŐ asztronautaként emlegetik.

Sharman egyébként 1992-ben és 1998-ban megpróbált bekerülni az Európai Űrügynökség projektjeibe, de jelentkezését ismeretlen okból mindkétszer elutasították.