Ingyenes rendezvényt szervez az UNICEF a gyermekek világnapján

November 20-án sztárok és gyermekjogi szakértők várnak az Akvárium Klubban. 

November 20-án ünnepeljük a már 193 ország által ratifikált Gyermekjogi Egyezmény életbe lépésének 30. évfordulóját. A dokumentum biztosítja azon alapjogokat, melyek minden gyermeket megilletnek szerte a világon.

Tavaly ezen a napon világszerte a legkisebbek jogaira hívták fel a figyelmet, így az UNICEF színébe, vagyis kékbe burkolózott többek között az Empire State Building és a Sydney-i Operaház, sőt 24 órára gyerekek „vették át a hatalmat” a felnőttektől az élet számos pontján.

Idehaza az UNICEF Magyarország már harmadik alkalommal rendezi meg a gyermekjogi világnap alkalmából a Gyerekhang kampányát. 2019-ben így ismét kékbe borulnak az ország neves épületei, sőt idén először a szervezet egy nagyszabású ingyenes eseményt is meghirdet a budapesti Akvárium Klubba. A programon izgalmas beszélgetések, neves szakértők, a gyerekek ügye mellett elkötelezett sztárok, játszósarok, közösségi programok és expo várja majd az érdeklődőket.

A színpadon olyan fontos témák kerülnek többek között terítékre, mint az anyaság és a munka kapcsolata, a gyermekkori traumák, a pozitív szülőség, a környezetvédelem, a gyermekjogok és az élménypedagógiai módszerek. A látogatók emellett szakértőktől tudhatják meg, miként védekezhetnek a gyermekeket érintő online bántalmazás ellen, hogyan érintheti a válás a gyerekeket, mire való az állatterápia és mi a jó gyerekkönyvek titka.

A programok 10-17 óráig tartanak, hasznos és tartalmas időtöltést kínálva mindenkinek, aki szülő, szülő szeretne lenni, vagy csak érdeklődik a gyermeket érintő kérdések iránt. Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezéshez kattints ide!

Az UNICEF Magyarország arra biztat minden vállalatot, vállalkozást, munkahelyi közösséget és intézményt, hogy a Gyermekek Világnapján – vagy az azt megelőző / követő hetekben – tartsa meg saját Gyerekhang programját. Hívják meg a kollégáik gyermekeit, vagy iskolások egy csoportját, és engedjék át nekik néhány órára az irányítást. További információ a kezdeményezésről itt olvasható.

A JCDecaux felajánlásának köszönhetően már ellepték a nagyobb városokat a gyermekjogi egyezményről, valamint azok kiemelt cikkelyeiről szóló plakátok. Ezek célja, hogy a nagyközönség megismerkedjen a gyermekek jogaival és ráébredjen, hogy jelen pillanatban is több mint 41 millió gyermek szorul azonnali segítségre a világban, sok millióan pedig nem élhetnek az egyezményben biztosított olyan alapjogokkal sem, mint például a tiszta ivóvízhez és a megfelelő élelmiszerhez való jog.