Balatonra látogat a MITISZOL? csapata

Természetes borok, organikus ételek és disco két felvidéki űrturista jóvoltából a Káli-medence egyik legszebb helyszínén, augusztus 10-én!

Ha valaki veszi a bátorságot, hogy 5 km-nél távolabb merészkedjen a Balaton északi partszakaszától, útja során könnyen érhetik majd kellemes meglepetések. Mind építészeti, mind pedig természeti adottságok szempontjából megéri hátrahagyni a vízpartot és rácsodálkozni a gádoros parasztházak, az árnyékot adó diófák, a hosszú udvarok és a kőből rakott pajták jellegzetes Balaton-felvidéki hangulatára.

A szentbékkállai templom lábánál fekvő PEGAZUS olyan hely, mely az előzőekben felsoroltak mindegyikét koncentráltan tartalmazza. Hatalmas fák, futónövényekkel benőtt kőfalak és egy 200 éves épület a falu legmagasabb pontján. Sőt aki járt már itt, valószínűleg azt is tudja, hogy nyaranta kortárs képzőművészeti kiállításoknak is helyet adnak az épület vastag kőfalai.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy a MITISZOL? csapata erre a helyszínre álmodta meg első balatoni rendezvényét. A csak természetes, natúr, organikus és biodinamikus borokkal foglalkozó cég célja olyan termékekkel megismertetni a közönséget, melyek felszívódó vegyszerek és gyomirtó nélkül művelt egészséges, tiszta szőlőből készültek, érlelés során a pincében csupán minimális mértékű beavatkozással. “A borhoz nincs semmi hozzáadva és nincs belőle semmi elvéve, így fejezi ki a termőhely, a talaj, illetve a klimatikus adottságok, vagyis a terroir megismételhetetlen jellegét.”

blank

A minőségi borok termelői és a MITISZOL? közti együttműködés eredménye egy kísérletező, merész, ugyanakkor tudatos buli, ahol kötetlenül, lazán kóstolhatunk és ismerkedhetünk természetes/natúr borokkal és borászokkal az ország és Európa számos pontjáról. Ráadásul mindezt a Balaton egyik legkülönlegesebb helyszínén tehetjük, távol a világ zajától.

blank

A házigazda a természetes borok mellé helyi alapanyagokból készült, a Balaton-felvidéki életérzésre minden ízében rímelő ételekkel kedveskedik majd. A tisztes mennyiségű funky, soul, afrobeat és elektronikus zenei ellátásról pedig egy szigorúan bizalmas űr misszió hátrahagyott legénysége, a Moonbase Patel Disco duó gondoskodik.

További információt az augusztus 10-ei páratlan borkóstolóról a MITISZOL? weboldalán olvashatsz.