Július 13-14-én a Balaton felett repülnek a Red Bull Air Race versenyzői

Az ikonikus budapesti helyszínt követően Zamárdiba helyezi magyar bázisát a Red Bull Air Race világbajnokság, így akár egy SUP-on vagy gumimatracon ringatózva is figyelemmel követheted a világ legjobb pilótáinak versenyét.

Kétség sem férhet hozzá, hogy az előttünk álló hétvége fő látványossága a Balatonon a Red Bull Air Race versenye lesz. Július 13-án szombaton a kvalifikációs fordulókat, 14-én vasárnap pedig a döntőket tekinthetik majd meg Zamárdiban a nézők. A tabellát jelenleg a japán pilóta, Joshide Muroja vezeti, mögötte a címvédő cseh Martin Sonka áll, így rendkívül izgalmas, kiélezett versenyre számíthatunk.

A kétnapos, ingyenesen látogatható rendezvény nem csak a repülés rajongói számára jelent szuper kikapcsolódási lehetőséget, hiszen szárazföldi programokból sem lesz hiány. Szombaton és vasárnap az extrém mozdulatokról a Gravity Academy Trial biciklis csapat, Horgas Péter parkouros, a Freestyle Foci, valamint B-girl és B-boy breakesek gondoskodnak a parton.

Azok, akik szeretnék aktív pihenéssel tölteni a hétvégét, kipróbálhatnak szimulátorokat, különböző konzolokat és retro számítógépeket a gaming sátrakban, a focirajongók pedig FIFA mérkőzésekre is kihívhatják egymást az óriás LED falon.

A Red Bull Air Race versenyzői mellett egyedi bemutatójával kápráztatja el a közönséget Besenyei Péter műrepülő világbajnok is, akit nemes egyszerűséggel csak a sportág keresztapjaként definiálnak. Zamárdiba látogat továbbá a Red Bull világszerte kuriózumnak számító történelmi repülőgép flottája is, mely a legkülönlegesebb légi járművekkel hasít majd át a Balaton felett.

blank

A programok közel sem érnek véget ennyivel, hiszen a gyerekek ugrálóvárakban tesztelhetik, vajon elérik-e a száguldó gépeket a levegőben, Szóláth Szebasztián wakeboard világbajnok bemutatója pedig szó szerint felkavarja majd a Balaton állóvizét, miközben a leglátványosabb trükkökkel igyekszik lenyűgözni nézőit.

blank

Mindkét napon élő DJ párbaj garantálja a pörgős szetteket a háttérben a rendezvényre látogatóknak, valamint a szervezők SUP-túrákkal is várják a vendégeket.