Júniusi kultúrbomba a Pesti Vigadóban

Júniusban felpezsdül az élet a Pesti Vigadóban, így aki kulturális feltöltődésre vágyik, bőven lesz miből válogatnia.

Farkas Chopinje – 2019. június 05. – 19.30

A világhírű, Liszt-díjas magyar zongoraművész, Farkas Gábor a Vigadóban mutatja be új lemezét, amelyet a romantikus zene egyik legnagyobb alakja, Fréderic Chopin munkássága inspirált. A jelenleg Tokióban élő művész, akit generációjának egyik legnagyobb tehetségének tartanak, a Tokyo College of Music professzora.

Jegyár: 3000 HUF

A Magyar Hegedű Ünnepe – 2019. június 07-08. – 10.00 órától

Szecsődi Ferenc hegedűművész 11 évvel ezelőtt rendezte meg első ízben a kortárs magyar hegedűkészítők kiállítását. Kezdetben a fiatal hangszerkészítőknek ajánlott bemutatkozási lehetőséget, de idővel más művészeti ágak is becsatlakoztak. Ez alkalommal „Egy szerelem története” c. hangversenyét hallgathatja meg a közönség, de borkóstolóval egybekötött bor bemutatóval is készülnek. Tudj meg többet a programról ide kattintva!

A belépés díjtalan!

MMA fiatal tehetségeket bemutató hangversenye – 2019. június 12. – 19.30

A Magyar Művészeti Akadémia – Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Előkészítő Tagozat hallgatói a Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar közreműködésével mutatkoznak be. Az est folyamán felcsendül Dvořák, valamint Vieuxtemps a-moll hegedűversenye.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

blank

Budapest Gálakoncert – 2019. június 29. – 20.00 óra

A hónap ütős lezárásaként gálakoncertet adnak a világhírű Budapesti Operettszínház szólistái, balettkara és a Duna Szimfonikus Zenekar. Az esemény érdekes kérdésekre ad választ, emellett betekintést nyújt az 1800-as évek végén indult „zenei forradalom” hatásába.

Jegyvásárlás: itt.

blank