4 olcsó külföldi úti cél diákoknak

Jót tenne egy kis feltöltődés két ZH között? Vagy szimplán csak kiruccannál egy hétvégére? Mutatunk 4 szuper külföldi úti célt, ahova akkor is eljuthatsz, ha az ösztöndíjadból vagy a suli mellett vállalt munkákból próbálod összespórolni az útiköltséget.

#1 Plitvicei-tavak: Horvátország legismertebb természetvédelmi övezetének tórendszere Európa egyik leglátványosabb kirándulóhelye. A Budapesttől 470 km-re fekvő látványossághoz rengeteg szervezett túra indul, ráadásul jó áron, de autóval is pár óra alatt könnyen elérhető.

#2 Milánó: Az észak-olaszországi város rendkívül népszerű úti cél a magyarok körében, mióta nem egy fapados légitársasággal gyorsan és olcsón eljuthatunk oda. Akár egynapos kiruccanásra is tökéletes, így még a szállásért sem kell fizetned.

#3 Nagyvárad: Az egyik legszebb erdélyi városnak tartott Nagyvárad mindössze 30 km-re fekszik a magyar határtól, és néhány busztársasággal pár óra alatt elérhető Budapestről. Egy hétvégi kiruccanást mindenképpen megér!

#4 Bécs: Ki mondta, hogy az osztrák főváros csak decemberben jöhet szóba? A pezsgő hangulatú város tavasszal is ideális úti cél: a virágzó fák a Ring mentén felülmúlhatatlan látványt nyújtanak. Pattanj a haverokkal buszra, vonatra vagy autóba, és irány Ausztria!

#5 Hogy biztosan jusson elég költőpénz is az útra, vállalj diákmunkát! Ha az Y Generáció Iskolaszövetkezeten keresztül dolgozol, már pár nap alatt összeszedheted az útiköltség minden forintját.