„Ez a tizedik”: Budapest Folk Fest 2019

Tizedik alkalommal rendezi meg a Fonó a Budapest Folk Festet, amelyhez idén társrendezőként a Hagyományok Háza is csatlakozott. A fesztivál négy helyszínen várja a közönséget május 22-25. között: a Fonóban, a Hagyományok Házában, a Kobuci Kertben és a TRIP Hajón. A magyar és európai népzenék kedvelői ismét a szakma legnevesebb és legizgalmasabb képviselőivel találkozhatnak.

Szerda – Csütörtök (május 22-23.)

A fesztivál a hagyományok szerint a Fonó Szerda táncházzal indul a Bazseva és a Dalinda zenekarokkal, tánctanítással és táncházzal.

Csütörtökön a Hagyományok Házában a Kisebbségek Hangjai koncertsorozat veszi kezdetét, amelynek keretében többek között szlovén, macedón és olasz művészek lépnek fel a kölcsönös hagyományőrzés jegyében. Koncertet ad az EtnoRom, Goran Bojcevski, Refugees for Refugees, SuRealistas, és Klarisa Jovanović & Della Segodba. A projekt célja, hogy kiemelje azt az elemi hatást, amit az etnikai kisebbségek gyakorolnak az európai társadalmakra, különös tekintettel a zenére.

A Kobuci kertben ezen az estén az Erdőfű kamarazenekar és a PásztorHóra tart táncházat.

Goran Bojčevski Quartet és Refugees for Refugees/ Forrás: Hagyományok Háza Facebook

Péntek (május 24.)

Pénteken folytatódnak a Hagyományok házában a Kisebbségek Hangja koncertek, és ezen a napon kerül sor három lemezbemutató koncertre is: Vaszi Levente, a Fölszállott a Páva közönségdíjas csángó énekese és tanítványának közös lemeze a Fonóban, Balogh Melinda Népkerék című, erdélyi cigány népzenéket tartalmazó albuma a Hagyományok Házában, a Meszecsinka legújabb albuma pedig a Kobuci Kertben mutatkozik be.

Forrás: Budapest Folk Fest Facebook

Szombat (május 25.)

Szombaton a Kobuci kertben a Franciaországban élő, spanyol roma származású Juan de Lerida, a Flamenco Nuevo, vagyis az új flamenco egyik jeles képviselője, és a balkáni Marko Markovic Brass Bandjének virtuóz balkáni fúvósai adnak koncertet. A Fonóban pedig Török est lesz.

A Hagyományok Házában a záró gálaműsoron hagyományőrző együttesek generációival találkozhatunk, akiket az est háziasszonya Sebestyén Márta lát vendégül. Este pedig, a határon túli hagyományőrzőket képviselve a szászcsávásiakkal kiegészülve lesz fergeteges táncház.

blank
Májusi táncház Forrás: Hagyományok Háza Gálaműsor Facebook

A részletes programot ITT vagy a Facebook eseményben találod!