Időgazdálkodás 1×1 – ha már összecsapnak a fejed fölött a hullámok
4+1 tipp, ami segít egyensúlyt tartani a tennivalók között

A félév közepére már teljesen felborultak a terveid, és alig éred utol magad a számtalan tennivalóval? Mégis hogyan tudnál mindenre odafigyelni, amikor a beadandók réme, a zh-k tömkelege és a közelgő vizsgaidőszak mellett nyilván a munkára, a bulikra, és néha egy kis alvásra is szeretnél időt szánni?

#1 Készíts egy listát mindarról, amit még nyár előtt el kell végezned! Írd fel a várható vizsgáidat, a zh-kat, a beadandókat, az elvállalt munkákat, de a sportolást és a baráti találkozókat se feledd!

#2 Minden feladatodhoz rendelj egy időintervallumot, egy határidőt vagy időpontot, hogy lásd, melyik feladat, mikor kb. mennyi időt vesz el.

#3 Keress egy jó applikációt a telefonodra, ami segít a feladataidat rendszerezni, betervezni és nyomon követni! Ez lehet egy egyszerű naptár, vagy bármilyen neked tetsző tervező app.

#4 Frissítsd folyamatosan a tervet! Ne felejtsd el napi szinten aktualizálni az új programokkal, vagy módosítani a terveid annak függvényében, hogy egy-egy „projekttel” hogy haladsz.

+1. Légy a tervezéskor realista és rugalmas! Készülj fel rá, hogy egyes feladatok esetleg tovább tarthatnak, mint ahogy előre tervezted, ráadásul bármikor történhet valami, ami miatt a terv egy része borul. Szánj elég időt a tanulásra, de a munkáról se feledkezz meg! Ha most túl soknak is tűnik a teendőd, az Y Generáció Iskolaszövetkezetnél biztosan találsz olyan –, akár alkalmi – munkát, ami jól beilleszthető a naptáradba.