Így kerüld el, hogy a szezonvégi leárazások csapdájába zuhanj

Személyes tapasztalatból tudjuk, hogy a szezonközi és szezonvégi leárazások nagyon csábítóak tudnak lenni, de nem kell vasakarat ahhoz, hogy ellen tudjunk állni a felesleges kísértésnek. Néhány tippel szeretnénk segíteni, hogy elégedetten, hasznos holmikkal térj haza.

Spórolsz a hangzatos akciókon, vagy olyan dolgokra vered el a pénzed, amelyeket nem fogsz kihasználni? Ez az egyik olyan kérdés, amit fel kell tenned magadnak, mielőtt lehúzod bankkártyád a kedvenc üzleted terminálján. Ha mégis úgy döntesz, hogy hazaviszed a kiszemelt darabokat, mindenképpen tartsd meg a blokkot, és a vásárlókörút után add össze, mennyi pénzedbe került valójában a leárazás. Simán előfordulhat, hogy több kis értékű tételre csaptál le, mégis túlköltekeztél.

Addig nyújtózkodj, amíg…

A vásárlás előtt pontosan ezért kell meghatároznod, mekkora kerettel kalkulálhatsz. Írj listát azokról a tételekről, amelyekre szükséged van, így több szempontból is megkönnyítheted a dolgod. Egyrészt nehezebben csábulsz el egy-egy kihagyhatatlannak tűnő ajánlat láttán, másrészt kordában tarthatod a költekezést. Ne feledd: hiába takarítasz meg pénzt, ha felesleges árucikkekkel pakolod tele a táskád, nem spóroltál.

Ugyancsak hasznos, ha inkább otthon hagyod a bankkártyád, és készpénzzel indulsz a bevásárlóközpontba. Sokkal egyszerűbbé teszi, hogy odafigyelj a piszkos anyagiakra, mivel teljesen egyértelművé teszed magad előtt, mekkora összeg áll a rendelkezésedre. Mivel be kell osztanod, tudatosabb vásárló válik belőled, ami szintén pozitívum.

Ne hajtson a félsz, hogy valamiről lemaradsz, kerüld el