Újranyit a Szomorú vasárnap című dal zeneszerzőjének törzshelye

Október 25-én, csütörtökön 20 órakor egy rendkívül izgalmas produkcióval nyílik újra a legendás Kispipa, mely 1958 és 1968 között Seress Rezső, a világhírű Szomorú vasárnap című dal szerzőjének törzshelye volt. A tervek szerint sorozattá váló estek nyitó alkalmán Seress Rezső szellemét és dalait elsőként Szakcsi Lakatos Bélával, a zongora koronázatlan királyával éleszti újra Müller Péter Sziámi, az éneklő költő.

A Kispipa az 1950-es években nyílt meg. 1958 és 1968 között itt zongorázott a tragikus sorsú Seress Rezső, akinek legismertebb szerzeményét, a „magyar öngyilkos dalként” elhíresült Szomorú vasárnapot többek között Billy Holiday, Serge Gainsbourg, Elvis Costello, Björk és a Portishead is feldolgozta. Az éttermet 1979-ben Aubel Ervin neves vendéglátós vette át, akihez 1980-ban csatlakozott Rosenstein Tibor mesterszakács. Erőfeszítéseik révén a Kispipa hamarosan nemzetközi hírűvé vált és a legenda szerint a walesi herceg, Arturo Toscanini, Spencer Tracy, John Steinbeck, Arthur Rubinstein, Benjamino Gigli, Otto Klemperer és Ray Charles is megfordult az étteremben. Az ezredforduló környékére megfakult e hírnév és bezárt a hely.

Több sikertelen újjáélesztési kísérlet után most újra kinyit Erzsébetváros szívében, az Akácfa utca 38-ban a Kispipa. Céljuk, hogy meghatározó része legyenek a negyed éjszakai kulturális életének. Október 25-én, csütörtökön 20 órakor egy rendhagyó és egyszeri produkcióval indítanak. A tervek szerint sorozattá váló Seress-est nyitó alkalmán Müller Péter Sziámi költő, énekes, dalszövegíró és a hazai jazz élet ékköve, Szakcsi Lakatos Béla, azaz a Pianissimo! duó adja majd elő Seress Rezső ismert szerzeményeit. A PIANISSIMO! DUÓ 6 éve alakult, Szakcsi és Sziámi számos sikeres közös fellépést tudhat maga mögött itthon és külföldön egyaránt.

 

A Facebook-eseményt itt találod.