Kortárs művészet Abu Dhabitól Kínáig – Idén is lenyűgöző kínálattal vár az Art Market Budapest

Az Art Market Budapest idén 4 kontinens 25 országának több mint 100 kiállítója jóvoltából 500-nál több művész több ezer alkotását teszi hozzáférhetővé a budapesti Millenáris épületeiben október 11 és 14 között. 

A Millenáris kiállítási csarnokaiban és parkjában, mintegy 6 ezer négyzetméteren 100 feletti kiállítónak köszönhetően több mint 500 művész több ezer alkotása válik közvetlenül hozzáférhetővé az érdeklődő és vásárló közönség számára.

Az elmúlt években bemutatkozott országok sora ezúttal is tovább bővül, az Art Market Budapest 2018 kiállítói a következő országokból érkeznek Budapestre: Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Cseh Köztársaság, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Izrael, Írország, Japán, Kína, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Szlovénia és Törökország.

2018 októberében az Art Market Budapest kezdeményezésére létrejövő Visegrad Contemporary elnevezésű művészeti fesztivál ezért Közép-Európa, pontosabban a Visegrádi Csoport országai (Cseh Köztársaság, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) művészeti értékeire irányítja a figyelmet.

A Millenáris kiállítási csarnokaiban jelentős alapterületen visegrádi „galériaszigetek” épülnek, továbbá a Visegrádi Csoport négy országát négy különböző művészeti ágat képviselő egy-egy művész meghívásával és kiemelt bemutatásával igyekeznek „megszemélyesíteni” a szervezők.

Az Art Market Budapest kísérőeseményeként Inside Art címen szervezett műtárgypiaci konferencia kiemelkedő jelentőségű nemzetközi szakmai személyiségek részvételével, előadások és panelbeszélgetések formájában ad bepillantást a művészeti piac aktualitásaiba, az annak jelenét és jövőjét formáló trendekbe. A négynapos találkozó programja többek között olyan témák köré épül, mint a művészeti vásárok jelene és jövője, a műgyűjtés sok milliárdos piacán érvényesülő trendek, a regionális kulturális együttműködés fontossága, a fotóművészet egyre növekvő jelentősége a nemzetközi műtárgypiacon.