5 program, amit nem hagyhatsz ki a Múzeumok Éjszakáján

Ez az év sem telhet el az éjszakai múzeumlátogatások nélkül. Június 23-án ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakáját, ahol idén is több tucatnyi múzeum és intézmény készül izgalmas programokkal. Megmutatjuk azt az 5 programot, amiről mi biztosan nem fogunk lemaradni. 

Épülettörténeti séta a 104 éves Astoria szállodában

A magyar történelem során többször is főszerepet játszó Astoria épülete maga is muzeális. Enteriőrjében, utánozhatatlan bájában a száznégy év alatti számos felújítás után is megőrizte egyediségét, különleges atmoszféráját. A márványborítású falak, a műkincsek tárháza 1914-ről és az Astoria száznégy évéről mesélnek a Múzeumok Éjszakája látogatóinak.
Részletek: itt.

Titkos helyek a Zichy-kastélyban

A Múzeumok Éjszakáján bepillantást nyerhetünk a kastély elzárt szobáiba, termeibe és mindeközben az is kiderül, hogy miként került Kassák Lajosnak, a magyar avantgárd vezéralakjának hagyatéka a barokk épület falai közé.

Részletek: itt.

Irodalomtörténeti barangolás a Magyar Írószövetségnél

 A Magyar Írószövetség nagy múltú székházának bemutatása a pincétől a padlásig. Barangolás közben megidézzük a hely szellemét, hagyományiat, múltját és jelenét, kézbe vesszük a könyvtár legféltettebb, antik ritkaságait.

Részletek: itt.

blank

Házvezetés a Hosszúlépés. Járunk? csapatával a Mai Manó házban

Ismerd meg az idén 124 éves Mai Manó Ház történetét, fedezd fel Budapest leghíresebb fényképész műteremházát a Hosszúlépés. Járunk? csapatával! A századfordulós épület idén először eredeti állapotában tekinthető meg, a látogatókat egészen a padlástérig vezetjük, az egykori kontaktoló szobák titokzatos világába, ahonnan a VI. kerület háztetőit is megpillanthatjuk. Eddig soha nem látott, új helyszínek, melyeket korábbi sétálóinknak is ajánljuk! A túra során a szemfüles látogatók Mai Manós ajándékokkal gazdagodhatnak.
Regisztráció a túrákra: maimano@maimano.hu. Jelige: házvezetés és a túra időpontja
Részletek itt.
blank

Barangolás a Mátyás-templomban

Pontban éjfélkor nyitja meg kapuit a közel nyolc évszázados templom, ahol egészen hajnali 4 óráig barangolhatnak a látogatók. A Mátyás-templom, mely szemtanúja volt a magyar történelem legjelentősebb eseményeinek, falai között megfordultak legkiemelkedőbb alakjai is, teljes történelmünk lenyomatát hordozza magán. A templomtérben megtekinthető egyebek mellett az a kiállítás, amely I. Ferenc József és felesége, Erzsébet királyné koronázásának 150. évfordulója alkalmából állít méltó emléket a templomban zajlott jelentős történelmi eseménynek.

Részletek: itt.

blank