Júniusi koncertek a Pesti Vigadóban

A meleg nyári napokon felüdítő kulturális programoknak ad helyet a Pesti Vigadó. Kiválasztottuk a szerintünk legígéretesebb koncerteket, amelyekkel jobban telnek majd a júniusi esték.

Sound of Spirit – június 07. 19:30

A gyöngyösi Sound of Spirit Énekegyüttes Gospel & Blues c. koncertshowjával sikeresen szerepelt már az ország számos városában, és néhány nap múlva a Pesti Vigadó közönségét is garantáltan lenyűgözi. Könnyűzenei repertoárral készülnek, amelyben a gospel mellett a pop, rock, blues és soul világát a színpadra varázsolják.

Karnagy: Nagy Gábor
Zenekari kíséret: D’nD Band blues zenekar

Jegyár: 1000 HUF

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem különleges tehetségei – június 16. 19:30

Különleges koncert keretében mutatkozik be a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Előkészítő Tagozatának három tehetséges hallgatója – Gaál Eszter (hegedű), Rozsonits Ildikó (zongora) és Jeong Jin Seok (gordonka) – akik több hazai és nemzetközi versenyen szereztek már rangos elismeréseket. Az ingyenes koncerten a Zuglói Filharmónia- Szent István Király Szimfonikus Zenekara is közreműködik, és Horváth Gábor foglalja el a karmesteri posztot.

Program: 

  • Wolfgang Amadeus Mozart: A-dúr zongoraverseny  K 414. (Rozsonits Ildikó)
  • Projtr Iljics Csajkovszkij: D-dúr hegedűverseny Op.35. (Gaál Eszter)
  • Dimitrij Kabalevszkij: g-moll gordonkaverseny Op.49. (Jeong Jin Seok)

Díjmentes. Előzetes jelentkezés: itt.

Három Folyó Ifjúsági Zenekar, Pittsburgh (USA) – június 21. 19:30

A Pittsburghi Szimfonikus Zenekar két egykori tagja alapította meg a Három Folyó Ifjúsági Zenekart (Three Rivers Young Peoples Orchestra), ami John Wilcox vezetésével lép a Pesti Vigadó színpadára. A különleges koncertkörút, amelynek keretében Budapesten is bemutatkoznak, Wilcox számára egy 2 évtizedes zenei munka megkoronázása, ugyanakkor befejezése is.

Díjmentes. Előzetes jelentkezés: itt.

blank

Program:

  • Dvorak: Karneváli nyitány
  • Bartók: I. zenekari szvit (2. és 3. tétel)
  • Enesco: I. román rapszódia
  • Dvorak: 8. szimfónia

Jegyár: 1000 HUF