Törölte adatbázisából az Aviciiről készített dokumentumfilmet a Netflix

Április 20-án, 28 évesen halt meg a svéd  DJ, Avicii. Halála mindenkit megdöbbentett. Nemrégiben True Stories címmel dokumentumfilm is készült az életéről, melyet április 2-tól a Netflixen is meg lehetett nézni, ám a videó mára rejtélyes módon eltűnt a videótárból. 

Avicii korai halála körülményei még mindig tisztázatlanok, a legutóbbi híresztelések szerint a DJ testvére harcol azért, hogy kiderítse, hogyan halt meg világhíres bátyja. Ezért egyenesen Avicii halálának helyszínére, Ománba utazott, hogy a helyi hatóságoktól kapjon információkat.

A DJ 2013-ban ért karrierje csúcsára, ekkor került kórházba is betegsége miatt. Avicii karrierje alatt több mint 800 koncertet adott, mielőtt 2016-ban visszavonult. Igaz, még ezután is készített dalokat, például Rita Ora slágerét, a Lonely Togethert.

A True Storiesből fény derül arra is, hogy a férfinek hasnyálmirigy-gyulladása volt, ami miatt kórházba is került, ám a mögötte álló stáb végig arról győzködte a DJ-t, hogy folytassa a félbehagyott turnéját.

Az április 2-a óta Netflixen is elérhető dokumentumfilm a DJ 20-ai halála óta nem elérhető a szolgáltatónál. Bár több amerikai újság is megkereste a céget, a Netflix nem kommentálta, hogy miért törölte filmtárából a True Storiest.

„Valamit tennem kellett az egészségemért. Nem az én világom volt showbiznisz. Sok minden járt a hírnévvel, amit nem éreztem magaménak. Mindig is introvertált személy voltam, nagyon fárasztóak voltak számomra a turnék, sokat szorongtam miattuk”

– nyilatkozta a DJ a visszavonulásáról nemsokkal a dokumentumfilm tavalyi megjelenése után a Billboardnak.

A film készítője, Tsikurishvili így nyilatkozott a filmről:

Mindenki ismeri Aviciit, de csak nagyon kevesen ismerik Timet. (Tim Bergling Avicii valódi neve – a szerk.) Azt hiszem, a dokumentumfilm megmutatja, mennyit küzdött és mennyire erős volt Tim. Nemzetközi sztárnak lenni nem olyan könnyű, mint ahogy az az Instagramon látszik.

Bár az Avicii életéről, a kulisszák mögötti világról készített film már nem elérhető, az előzetesét alább láthatjátok: