Ingyen Tesla? Ne dőlj be minden nyereményjátéknak!

Pörög a legújabb kamu nyereményjáték, ahol azt ígérik, hogy kisorsolnak március 9-én egy Tesla Model S-t.  A játék során nem kell mást tenni, mint lájkolni a Tesla Hungary nevű oldalt és megosztani a posztot. Jelenleg 53 513 megosztás van a poszton és ez folyamatosan nő.

Vajon miért dőlünk be sokadjára is ezeknek a kamuoldalaknak? Segítünk, hogy mire figyeljetek, ha legközelebb ilyet láttok:

  1. Március 1. este előtt még nem létezett az oldal, az első posztjuk rögtön ez a nyereményjáték volt.

  2. Az összes többi poszt csak egy Tesla autót ábrázoló kép, vagy egy olyan oldal hivatkozása, ami szintén egy viccoldal.

  3. Nincs olyan, hogy Tesla Hungary és a helyszín, a budapesti bemutatóterem, ahol átadnák a nyereményautót, szintén nem létezik.

  4. A Tesla szakemberei tudnák, hogy a Facebook-szabályzata szerint nem lehet sem megosztásra, sem az oldal követésére buzdítani nyereményjátékon belül.

Érdemes figyelni, hogy ha a Facebook nem tiltja le ezt az oldalt, akkor mi lesz a neve pár héten belül, valószínűleg valamilyen cicás, Coelho idézetes oldal lesz belőle, vagy eladják egy multinak…

Ez a négy pont már elég is lenne ahhoz, hogy ebben a játékban ne vegyünk részt. Sajnos csak kihasználják az emberek jóhiszeműségét, mert követőket szeretnének gyűjteni, a megosztás kérésével meg nyilvánvalóan még több emberhez jut el ez a játék.

Javasoljuk, hogy aki teheti szóljon az ismerőseinek, aki játszott ezzel, hogy ez egy átverés, valamint jelentse ez az oldalt „csalásként”!

Legyetek mindig óvatosak, főleg ha személyes adatokat is elkérnek tőletek!

blank