5 letehetetlen könyv, melyekkel átvészelheted a tél utolsó napjait

A Valentin-nap után már nem sok izgalmat tartogat számunkra a tél utolsó hónapja, ezért összegyűjtöttünk nektek 5 könyvet, amivel vidámabbá tehetitek a tél utolsó borongós, szürke napjait.

Sarah Winman: Bádogember

Hogy milyen egy bádogember? Mások akaratához idomuló, megbízható és szerényen visszahúzódó. Sarah Winman megható történetében Ellis és Michael mély, egyszerre szívfacsaróan szomorú és gondtalanul boldog kapcsolatát ismerhetjük meg. A két férfi gyerekkorukban elválaszthatatlanok voltak, majd felnővén távol kerültek egymásról – még ha nem is véglegesen. Akármennyire szűk látókörű Ellis és Michael környezete és családja, a két férfi úgy viselkedik, mint a napraforgók: a nap szívmelengető fénye felé hajolva keresik szabadságuk útjait.

21. Század Kiadó

Mary Higgins Clark & Alafair Burke: A Csipkerózsika-gyilkosság

Tizenöt éve annak, hogy Casey Cartert bebörtönözték a vőlegénye meggyilkolásáért, ám a magát mindvégig ártatlannak valló nő elszántan küzd azért, hogy tisztára mossa a nevét. Úgy látja, ártatlansága bebizonyításának egyetlen módja, ha a megtörtént eseteket feldolgozó sorozat, A gyanú árnyékában következő epizódja az ő történetét meséli el.

Mary Higgins Clark bátran nevezhető az „amerikai Agatha Christie-nek”, akinek a könyvei az utolsó oldalig izgalomba tartják az olvasók.

21. Század Kiadó

Marceline Loridan-Ivens: És te nem jöttél vissza

„Neked talán sikerül, mert fiatal vagy, én nem fogok visszatérni.”Marceline Loridan-Ivens édesapjának szavai ezek, amelyeket 1944 tavaszán a franciaországi Drancyban mondott az akkor 16 éves lányának, mielőtt az auschwitzi, illetve a birkenaui haláltáborba deportálták volna őket.
A férfinak igaza lett, lányát pedig azóta is kísértik ezek a szavak. Soha nem tudta feldolgozni, ami történt, így most megírta, egyszerűen, szikár stílusban annak az embernek, akit a világon a legjobban szeretett: haláltáborban meggyilkolt édesapjának.
Loridan-Ivens gyönyőrű vallomása az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi sikere.

blank
21. Század Kiadó

Jill Santopolo: A fény, amit elvesztettünk

Lucy és Gabe a terrortámadás napján, 2001. szeptember 11-én ismerkednek meg New York-ban, ahol végzősök a Columbia Egyetemen. Az a nap mindkettejük életét örökre megváltoztatja. Miközben a város lángokban áll, ők először csókolják meg egymást. A következő tizenhárom évben elszakadnak, majd megtalálják egymást, újra és újra. Gabe fotós-újságíró a Közel-Keleten, Lucyt ugyanakkor New York-hoz köti a munkája. Útjukon álmok kísérik őket, vágyak, féltékenység, megbocsátás és mindenek felett szerelem.
Lucynak pedig szembe kell néznie a végzetes kérdéssel: szerelmük, közös életük a sors kezében van-e, vagy a sajátjukban?
A könyv meghozta a szerzőnek a világhírt, harmincnál több nyelvre fordították le.

blank
21. Század Kiadó

Sarah Pinborough: 13 perc

„13 percig halott voltam. Nem emlékszem, hogyan kerültem a jeges vízbe, de egyet tudok: nem baleset volt.
És nem akartam öngyilkos lenni. Azt mondják, tartsuk magunkhoz közel a barátainkat, az ellenségeinket viszont még közelebb, de tizenévesen nehéz közöttük különbséget tenni. A barátaim szeretnek, tudom, hogy így van. De ez nem jelenti, hogy nem próbáltak megölni.”
13 perc lebilincselő történet manipulációról, félelemről, gyilkosságról és az igazság erejéről. Mellbevágó olvasmány, és amikor letesszük, óhatatlanul elgondolkodunk: vajon mi magunk igazán ismerjük-e az embereket, akik a legközelebb állnak hozzánk.

Nem véletlen, hogy a Netflix hamarosan sorozatot fog készíteni belőle.

blank
21. Század Kiadó