Mutatjuk az új kedvenc Instagram-profilunkat

Ha valaki azt mondja nekünk 15-20 évvel ezelőtt, hogy az evés, az ivás, a szórakozás, a sportolás, a párkapcsolataink, vagyis az egész életünk a kétezres évek második tizedére egy alig 70 négyzetcentiméteres, 100 grammos készülékbe koncentrálódik, valószínűleg egyértelmű nevetéssel válaszolunk a felvetésére.

Lassan viszont valósággá válik, hogy életünk nagyobb hányadát a telefonunkba bújva töltjük, ahol már nem sms-t írunk vagy a nokiás kígyós játékkel játszunk, hanem fontos döntéseket hozunk, vásárolunk, és érzéseinket osztjuk meg a nagyvilággal.

Életünk részévé vált a digitális technológia, aminek árnyoldalait vicces módon jeleníti meg egy indiai származású angol fickó. Anshuman Ghosh már hosszú évek óta építi Instagram-közösségét, ahol Moography néven művészeti megnyilvánulásainak hála már több mint 90 ezer rajongót tudhat magáénak.

Nem is olyan elképzelhetetlen, amit a képeken látunk

Több közösségimédia-kampány grafikai részét bonyolította le az elmúlt években, ahol a digitális világot fésülte össze a valós tevékenységekkel. A megjelenítés több esetben is a valós-valótlan állapotok kettősségén alapult, ahol olyan nagyszerű képek születtek, mint az itt látható ábra:

Never “mis” out on your favourite [insert dessert name here] Can you guess which dessert I am talking about? <hint: It’s Italian> Hi there! Hope all of you are doing well… This artwork is dedicated to all those times when you get the sugar pangs but your phone is just a phone and not a cake stand ????… The good ol’ folks at @deliveroo tell me that while it may still not be possible or recommended to eat your phone, it is possible to order that dessert when the dessert pangs get you. So if you live in the UK, Australia, Belgium, France, Germany, Hong Kong, Ireland, Italy, Netherlands, Spain, Singapore or the UAE, give their app a shot (check link in bio) PS: If you live in the UK and order any Italian dish this week through the @deliveroo app, you stand a chance to win an all expenses trip to Italy! Check out www.deliveroo.com for more details. #deliveroo #tastetours #art #artworks #arts_gallery #illustration #sponsored

A post shared by moography (@moography) on

Süteményt még nem vehetünk ki a telefonunkból, de a háztól házig szállítást, a mobilon történő egyszerű fizetést viszont már most elintézhetjük. További érdekes (disztópikus?) elgondolásokat találsz  Moography Instagramján. És hogy milyen változásokat hozott a párkapcsolatokba a digitális világ? Január 17-én erre keressük a választ a soron következő Funzine-kerekasztalon!