Mutatjuk a 17 legjobb programot a hétvégére

Nem veled van a gond, hogyha nincs annyira hétvégi feelinged. A november elsejei munkaszüneti nap picit belezavart az időérzékünkbe. Egy a lényeg, hamarosan ismét itt a hétvége, melyre mi már most elkezdtünk felkészülni, méghozzá úgy, hogy összegyűjtöttük nektek a legjobb programokat. Íme:

Csütörtök – november 2.

Bem Mozi – Szerelem és halál & Hatodik érzék

Napóleon csapatai Moszkva alatt állnak, ám ekkor a leggyámoltalanabb orosz ifjú, a nyápic és nyúlszívű Borisz Grusenko hősiesen a császár életére tör. Woody Allen fergeteges komédiájában (az Annie Hall előtt egy évvel!) ezúttal Tolsztoj és Dosztojevszkij életművéről szedi le a keresztvizet, miközben bődületes bölcsességekkel leszünk gazdagabbak, úgymint életről és halálról, szerelemről és háborúról, no és a mélységesen mély orosz lélekről.

Cole (Haley Joel Osment) hatéves, és rémálmok gyötrik. Éjszakáit és nappalait olyan lények népesítik be, akiket csak ő lát. A lények szólnak hozzá, megérintik, kérésekkel bombázzák: Cole látja a halottakat. Malcolm Crowe (Bruce Willis) gyermekpszichológus. Egy korábbi kezeltje hasba lövi, és ő az eset után más városba költözik: nehezen nyeri vissza korábbi önmagát, felejteni próbál. Cole csak benne bízik: senkinek nem beszélhet arról, amit lát, de a férfival lassan megértik egymást. Ám mégsem biztos, hogy a pszichológus meg tudja menteni a kisfiút, a halottak ugyanis egyre követelőzőbbek. Valamit akarnak a gyerektől. 

Részletekért katt ide és ide.

6. születésnap – Innio – 20:00

Az Innióban egész este várják a hely barátait, törzsvendégeket, egykori munkatársaikat, akik az Innióval együtt ünnepelnének ezen az estén. Aki volt már innio szülinapon, tudja, hogy mire számíthat: csodálatos ételek, nagyszerű italok, rengeteg champagne és fergeteges hangulat hajnalig. A biztos pontok a következők: az étterem részen egy igazi best of ünnepi vacsorával készülnek, 8-11-ig. A férőhelyek száma limitált, foglalás és előleg fizetés szükséges!

Az ünnepi menüt itt olvashatod el.

Danish Design Award / Design Denmark – Artus Stúdió – vasárnapig

A Danish Design Award a legmagasabb elismerés, amit Dániában designer, gyártó, termék vagy szolgáltatás elérhet. A díj, melyet a Design Denmark és a Danish Design Centre közösen ítél oda, minden évben azon megoldásokat emeli reflektorfénybe, melyek az adott időszakban a legtöbbet tették társadalmunkért. A kiállítás a 18 kategóriában odaítélt Danish Design Award idei döntőseit és nyerteseit mutatja be tablókon és részletes leírásokon keresztül, átfogó képet adva a legfrissebb dán designeredményekről.

Részletekért katt ide.

Kiss Kiss Thursday -4bro DT

Budapest legcsókosabb csütörtöke, nem csak csókosoknak! Minden csütörtökön csókcsaták, rúzsfoltok és a legvadabb csajok a városban!

Line up és részletek itt.

Péntek – november 3.

Újra Rajzfilmünnep – animációs fesztiválok és műhelyek filmjei – Budapesti Művelődési Központ – vasárnapig

Az Országos Rajzfilmünnep keretében a Budapesti Művelődési Központban a magyar animációs fesztiválok és kortárs magyar animációs műhelyek filmjeire várnak minden érdeklődőt. A vetítések után meglepetésvendéggel beszélgetnek a szervezők a mai magyar animációs filmek sikeréről.

Részletes programért katt ide.

Schilling Árpád / Zetski dom – MNE: Ameddig a szem ellát – Trafó – 20:00

Schilling munkáiban húsbavágó pontossággal és kertelés nélkül világít rá társadalmi, olykor politikai problémákra. Felhívja a figyelmet arra, hogy egyrészt a hatalom birtokosai felelősséggel tartoznak tetteikért, másrészt viszont mindenkinek kötelessége beleszólni a közügyekbe.

Részletek: itt.

Építész Mustra ’17 kiállítás megnyitó & afterparty – MÉSZ – 18:30

A Tokaji borvidéken megrendezett Hello Wood Építész Mustra ‘17 összegyetemi alkotófesztivál projektjeiből látható kiállítás november 4-tól 17-ig a Magyar Építőművészek Szövetsége székháza Kós termében. A kiállítás megnyitója és egyben a tábor afterparty-ja november 3-án 18:30-kor lesz, a nyári hangulat megidézésnek jegyében projekt beszámolókkal, kisfilm vetítéssel és persze tokaji borokkal.

Még több részletért kattints ide.

Mozart: Requiem – Szent István Bazilika – 20:00

Mozart egyik legismertebb darabja a Szent István Bazilika csodálatos falai között még szebben szólnak. Közreműködnek: Erika Kovalik – szoprán, Zsuzsanna Gion – alt, László Kálmán – tenor, Lóránt Najbauer – basszus, András Gábor Virágh – Bazilika orgonistája,  ETUNAM vegyes kar és a Monarchia Symphonic Orchestra, vezényel: András Virágh.

Az esemény Facebook-oldalát itt találod.

Szombat – november 4.

No.1 – Grand Opening – Megújult Tesla – 23:00

Ess szerelembe és hozd vissza azt, ami elveszett! Új electro-dance sorozat indul melegeknek, leszbikusoknak, queereknek és barátaiknak a város egyik legimpozánsabb klubjában.

További infókat itt találsz.

Queen + Adam Lambert Budapest – Sportaréna – 20:00

A Queen+Adam Lambert néhány héttel az észak-amerikai turnéjuk bejelentése után, ma nyilvánosságra hozta a 2017-es európai turnéjuk állomásait, melynek keretében most először Magyarországon is fellépnek.

Részletek: itt.

Karácsonyi cirkuszi előadás – Fővárosi Nagycirkuszban – november 18-ig

A karácsonyi játékok közül talán a legkedveltebb a karácsonyi csodagömb, amelyet megrázva varázslatos hóesés száll alá újra és újra. 2017-ben a Fővárosi Nagycirkusz egy óriási csodagömbbé változik, ahol minden valóra válhat és minden megtörténhet.

Részletekről itt olvashatsz.

Spice girls vs Backstreet BoYS – FRÖCCSTeRASZ -22:00

A  héten a 90es évek 2 klasszikus bandáját veszi elő a Fröccsterasz: Spice Girls vs Backstreet Boys. Nem csak az ő dalaik lesznek napirenden, de sok slágerük fog pörögni, az tuti. Belépés 10 előtt ingyenes.

Több infóért katt ide.

American Horror Story – The Party – Anker’t – 22:00

Vajon mi lakozik a padláson? Buli a zártosztályon? Boszorkányok, eltűnések, földön túli paranormális jelenségek, a rémségek cirkusza kitárja kapuit!Ez nem csak képzelet, ez maga a valóság. Figyelem, ez egy beöltözős buli!

Részleteket itt találsz.

Vasárnap – november 5.

Vintage Piac – Vintage Piac -10:00

Stílust váltasz? Vagy csak kiegészítőket keresel? Te magad kreatívkodsz, és ehhez szeretnél eszközöket találni?
Ha a vintage stílus szerelmese vagy, akkor jó helyen jársz!

Hogy mi minden vár rád ide kattintva kiderül.

Esterházy-fesztivál – Tesla

Már több mint egy éve nincs velünk Esterházy Péter, életműve azonban élőbb, mint valaha. Hatása túlterjeszkedik a szigorúan értett szépirodalom határain. A Szépírók Társaságának őszi fesztiválja ezt a sokszínű és sokrétű hatást mutatja be zenével, színházzal, képzőművészettel, kerekasztal-beszélgetésekkel – és természetesen sok-sok irodalommal.

További információkat itt találsz.

James Newton Howard: 3 Decades of Music for Hollywood Budapest – Papp László Sportaréna – 19:30

A „Micsoda nő!”, „Az éhezők viadala” és további számos sikerfilm zeneszerzője, James Newton Howard Budapestre is ellátogat 2017-ben első élő koncertturnéjával. A Grammy-díjjal és Emmy-díjjal is jutalmazott, Oscar-díjra jelölt nemzetközileg elismert filmzeneszerző koncertjén Hollywood elmúlt három évtizedének filmzenéit ünnepli.

További infókat itt találsz.

Tárlatvezetés Elter Tamással a Titanic fedélzetén! – Titanic kiállítás – 15:00

Elter Tamás egyike volt annak a mindössze 20 főből álló nemzetközi expedíciónak, amely lehetőséget kapott, hogy a csaknem négyezer méter mélyen nyugvó hajóroncshoz merüljön. A tárlat önálló magyar részleggel rendelkezik, ahol a kor helyi történelmi eseményei mellett bemutatják a Titanic magyar vonatkozású történeteit.

További infókat itt olvashatsz.