Selymes bőr egy életen át

Akár borotvával, akár szőrtelenítő krémmel, gyantával vagy epilátorral szabadulunk meg a nem kívánt szőrszálaktól, problémát jelenthet a folyamatos szőrbenövés, illetve szőrtüszőgyulladás. Mindkettőt megelőzhetjük a professzionális lézeres módszerrel, emellett még időt is nyerhetünk.

A nem végleges szőrtelenítést biztosító módszerek mindegyikét rendszeresen, folyamatosan használnunk kell a kívánt hatás eléréséhez. Ettől az akár mindennapos időtöltéstől, és a vele járó kellemetlenségektől kímélhetjük meg magunkat, ha a végleges megoldás mellett döntünk. A tévhittel ellentétben a végleges szőrtelenítés nem csak a sötét, hanem a világos, nem pihe jellegű szőrszálak eltávolítására is alkalmas, amennyiben professzionális technológiát választunk, a kezelést hozzáértő szakember végzi, illetve betartjuk javaslatait a megfelelő előkészületekre, a kezelési tervre és az utókezelésre vonatkozóan.

Férfiaknak és nőknek is!

A Dr. Rose Magánkórház Budapest Plasztikai Intézetében Lumenis LightSheeer DUET diódalézerrel történnek a kezelések, a technológia az USA-ban leggyakrabban használt módszer a végleges szőrtelenítésre. Alkalmas a láb, hónalj, bikinivonal területe mellett az arc, a karok, férfiak esetében a mellkas és a hát szőrtelenítésére is. Az eljárás során a szakember a megfelelő hullámhosszú lézerenergiát a szőrtüszőbe vezeti. A készülék hatásmechanizmusa, hogy a lézerfény a szőrtüsző melanintartalma miatt elnyelődik benne, majd a szőrtüsző elpusztul, így abból soha többé nem nő sötét, erős szőr, legfeljebb csak apróbb pihék. Az eljárás a leghatékonyabb világos bőr és sötét szőrzet esetén, azonban a LightSheer technológiának köszönhetően egyéb bőr- és szőrtónus esetében is alkalmazható. Nagyjából 5-6 alkalom szükséges a kívánt hatás eléréséhez egyéni adottságoktól függően.

Gyors és fájdalommentes

A szőrtelenítésről sokaknak a fájdalom és a szenvedés jut eszébe, azonban a lézeres eljárás kíméletes a bőrhöz, jellemzően nem jár mellékhatásokkal. Fontos, hogy jártas szakember végezze, aki számos részletre odafigyel a kezelés előtt, alatt és után is. Először elvégzi a bőrtípus beazonosítására szolgáló úgynevezett Fitzpatrick-tesztet, majd ennek megfelelően állítja össze a kezelés tervet. Elképzelhető, hogy próbakezelést is végez, majd az első alkalmat követően nagyjából 6-8, később 12 hetente javasolja az ismétlést. Az eljárás rendkívül gyors: bőrterülettől függően nagyjából 20-70 percet vesz igénybe. Már a harmadik alkalom után számottevő szőrveszteségre számíthatunk.

Fontos a tervezés

A végleges szőrtelenítés eredményességét nagymértékben befolyásolja, hogy megfelelően előkészítjük-e az adott bőrfelületet. A kezelésre néhány milliméter hosszú szőrzettel javasolt érkezni, előtte is csak borotvával érdemes szőrteleníteni már néhány héten át. Úgy ütemezzük a végleges szőrtelenítést, hogy előtte és utána is el tudjuk kerülni az intenzív napsugárzást, a szolárium használatát. Cserébe véglegesen sima, gyönyörű bőrfelületet kapunk, a szőrtüszőgyulladást pedig egy életre elfelejthetjük!