Mondj búcsút a ráncoknak! – A fiatalodás 4 hatékony módja

A különböző anti-aging kozmetikumok kiváló hatást érhetnek el, ám legfőképpen professzionális, orvosi eljárások otthoni kiegészítő kezeléseként. Az igazán eredményes módszerek a bőrfiatalításra a bőrgyógyász vagy plasztikai sebész által végzett orvosi beavatkozások. A Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet most megmutatja, melyek a legújabbak ezek közül.

#1 A szarkalábak és a fakó arcszín ellensége: High Intensity Focused Ultrasonic (HIFU) kezelés

Nem csak az arc és a dekoltázs, de egyéb megereszkedett bőrfelületek, mint a térd, a comb vagy a kar kezelhető a HIFU technológiával. Az eljárás javítja a bőrtónust, segítségével késleltethető a fiatalító plasztikai beavatkozás. Évszaktól és kortól függetlenül végezhető, speciális előkészület nem szükséges hozzá, csupán egy első konzultáció. Az ultrahang a mélyebb, izomfelszíni bőrrétegekben is képes fájdalom-érzés nélkül hatást gyakorolni a kollagén- és elasztinrostok termelődésére, így stimulálva a bőrregenerációt. A kezelés maximális eredménye 2-3 hónap elteltével látható, ám az eredmény 1,5-2 évig tart, a kezelések után csupán a bőr felhevülésével járó tevékenységeket (pl. szauna, testedzés, napozás) kell 2 héten át kerülni.

Jó tudni! A különböző eljárások kiválasztásában szakorvos nyújt segítséget egy konzultáció alkalmával, hiszen saját bőrtípusunk, az esetleges bőrhibák jellege, az életkor és a kitűzött cél mind meghatározhatják, melyik az ideális kezelés (kombináció) számunkra.

#2 A klasszikus kedvenc: Botox

A kezelés műtéti beavatkozás nélkül tünteti el az apróbb ráncokat a mimikai izmok mozgásának gátlása révén. A szakorvos nagyon vékony tű segítségével juttatja be a bőrbe a hatóanyagot. Ez összesen 10-15 percet vesz igénybe, így akár egy rövid ebédszünetben is elvégezhető, részben ennek is köszönhető, hogy az egyik legnépszerűbb eljárás. Hatása 4-5 hónapig tart, egy évben tetszés szerint többször is megismételhető, a befecskendezett anyag mennyisége és a feltöltés módja személyre szabott, azt a szakorvos részletes konzultációt követően határozza meg.

#3 Természetes feltöltődés: Hialuronsavas ráncfeltöltés

A ráncok kisimítására nem csupán a Botox áll rendelkezésre az injekciós eljárások közül. Az egyik legnépszerűbb hatóanyag a bőr megújulásáért, fiatalságáért felelős hialuronsav, mely a bőrbe injektálva, feltölti a petyhüdt bőrterületeket, így eltüntetve akár a mélyebb ráncokat is. Mivel a hialuronsav a bőrben természetesen is előforduló anyag, az eljárás során bejutó hatóanyagok is száz százalékban felszívódnak a mélyebb rétegekben. A kezelt bőrfelület hidratálttá, feszessé, üdévé és rugalmassá válik.

#4 Igazi innováció: bioszálas kontúrozás

Az egyik leghatékonyabb módszer, mely során nagyon vékony injekciós tűk segítségével húznak a bőr kiválasztott rétegébe apró, steril szálakat. A szálbehúzás serkenti a bőr regenerációját, ezáltal megfiatalítva, ragyogóbbá téve azt. A szálak természetesen idővel felszívódnak a bőrben, amikor már elérték bőrfiatalító, szövetemelő hatásukat. Az eljárás alkalmazható az arc, nyak, dekoltázs, sőt a has és a karok területén is igény szerint, rövid gyógyulási időt igényel, hatása 2 pedig évig tart.

Tudtad? A műtét nélküli professzionális orvosi ránctalanító eljárások a plasztikai beavatkozások késleltetésére, de azok kiegészítő kezeléseként is alkalmazhatók. Előfordulhat például, hogy a felső és az alsó szemhéj ráncainak korrekciójára szolgáló szemhéjplasztika kiegészítésére a plasztikai sebész beinjektálható bőrfeszesítő anyagot is ajánl a tökéletes eredmény elérése érdekében.