Már csak pár napot kell várni az új iPhone-ra!

Az Apple a napokban hivatalosan is bejelentette az új okostelefonja bemutatójának dátumát. Az eseményt Szeptember 12.-re időzítette, ekkor leplezik le a készülék külsejét, nevét, specifikációját és a végleges forgalmazói árát. A bemutatót Cupertinóban, Kaliforniában fogja tartani, tudhatjuk meg az újságíróknak kiküldött meghívókból.

Bár az Apple minden évben titkolja az új telefon megnevezését, a már gyártásba került iPhone tokok a napokban felfedték az igazságot. Egyre több gyártó rukkol elő az új iPhone kiegészítőkkel és ezek egytől egyik az iPhone 8 megnevezést használják, így ezt az elmúlt évek tapasztalatai alapján kész ténynek vehetjük. A végleges specifikációkról először a gyárból kikerült látványtervek és az iPhone tokok árulkodtak. Az alábbi képeket pedig több külföldi hírportál és a Phonebox.hu is megerősítette.

Készülék tulajdonságok és specifikáció:

Méretek és külső: A készülék ismét méret-növekedésen ment keresztül, az iPhone 7-nél nagyobb, az iPhone 7 Plus-nál kisebb készülékházzal rendelkezik. Kijelzője azonban a szinte teljesen keret nélküli kialakításnak köszönhetően mindkettőnél nagyobb helyet tölt be az előlapon. Fizikai méretei: 71x143mm

Kijelző: Az új iPhone 8 érintőképernyője az egyik legfejlettebb OLED megjelenítő technológiát fogja alkalmazni, ami sokkal kontrasztosabb színeket és élesebb képeket ígér az eddig megszokott kijelzőnél, 5,1 inch nagyságban.

Kamera: Az új Duál lencsés iSight kamerát függőlegesen helyezték el és 12 megapixeles felbontást ígér. Különlegessége, hogy a 2 lencsének köszönhetően képesek lehetünk az utólagos fókuszváltásra a képeken.

Tárhely és ár: Kártya függetlenül a legkisebb 64Gb tárhelyű modell 999$ lesz, a 256Gb-os modell 1099$, a legnagyobb 512Gb memóriájú változatért pedig 1199$-t kell majd fizetnünk. Ez magyarországi viszonylatban könnyen jelentheti azt, hogy a készülék ára 400 ezer forintról indul majd. Természetesen a szolgáltatói árak kedvezőbbek lesznek, azonban különböző előfizetésekkel csak novembertől vásárolhatjuk meg a készüléket.